Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 12 22

Klaipėdos medikai ir policija ruošiasi ilgiems šventiniams savaitgaliams: siūloma išjungti įžiebtą eglę

Uostamiesčio medikai ir policijos pareigūnai ruošiasi dviem ilgiems švenčių savaitgaliams. Ligoninės pasiruošusios esant reikalui išplėsti lovų skaičių, o policijos pareigūnai sergės viešąją tvarką. Didelį dėmesį viešosioms erdvėms žadama skirti Naujųjų metų naktį. Svarstoma, jog tąnakt gali nešviesti uostamiesčio Šv. Kalėdų eglė ir instaliacija „Šiaurinė žvaigždė“, kad šie objektai netrauktų per gausaus skaičiaus smalsuolių.
Klaipėdos Teatro aikštėje sužibo pagrindinė miesto eglė.
Klaipėdos Teatro aikštėje sužibo pagrindinė miesto eglė. / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus viršininkė Rasa Bekežienė antradienį vykstančio Klaipėdos miesto tarybos posėdžio metu patikino, jog šiuo metu pareigūnai pluša išsijuosę, tikrindami patenkančius į miestą. Įrengta 11 kontroliuojamų įvažiavimų, iš kurių septyniuose dirbama fiziškai, o keturi kontroliuojami ženklais. Šiose vietose dirba 376 pareigūnai, jiems gelbsti ir pasieniečiai, policijos rėmėjai, šauliai. Per tris savaitgalio dienas patikrinta per 23 600 transporto priemonių.

Pareigūnai rengiasi didžiosioms metų šventėms. Šiemet bus du ilgieji savaitgaliai, kurių metų policija dirbs sustiprintu režimu.

Anot R.Bekežienės, pareigūnai užtikrins, kad šventės būtų saugios. Viešosiose erdvėse patruliuos pareigūnai. Numatytos labiausiai žmonių mėgstamos vietos, kuriose tvarką ir sergės uniformuoti sargai.

„Galime patikinti, kad gali būti saugūs, ramūs, mobilumas užtikrinamas“, – sakė viršininkė.

R.Bekežienė užsiminė, jog dar svarstoma, tačiau jau išreikštas pasiūlymas Naujųjų metų nakčiai išjungti Šv. Kalėdų eglę ir instaliaciją „Šiaurinė žvaigždė“. Šventinė eglė, neabejojama, bus traukos objektas ir čia gali susiburti per gausus skaičius žmonių.

„Naujųjų metų dieną iš viešosios įstaigos buvo pasiūlymas, kad nežiebtų eglutės ir žvaigždės, kuri sumažintų norinčių praleisti naujametę naktį prie eglutės. Dar sprendžiamas šis klausimas“, – sakė viršininkė.

Naujųjų metų dieną iš viešosios įstaigos buvo pasiūlymas, kad nežiebtų eglutės ir žvaigždės, kuri sumažintų norinčių praleisti naujametę naktį prie eglutės.

Naujųjų metų naktį uostamiesčio policija yra numačiusi papildomas pajėgas patruliavimui iki 2 valandos nakties.

Nežibės prieš Kūčias

Šventinė eglė Klaipėdoje nežibės valandą laiko Kūčių vakarą. Uostamiestis jungiasi prie bendros iniciatyvos.

2020 m. gruodžio 18 d. Lietuvos savivaldybių asociacijos valdyba priėmė sprendimą, kad LSA kaip pagrindinė partnerė dalyvaus Nacionalinio savanorių pagalbos koordinavimo centro „Stiprūs kartu“ inicijuojamoje akcijoje „Tylos ir solidarumo valanda“. Šia akcija Kūčių išvakarėse Lietuvos gyventojai raginami sustoti ir išreikšti solidarumą su tais, kam COVID-19 pandemija tapo netekčių ar sunkių išbandymu laikotarpiu.

Visos savivaldybės gruodžio 23-ąją (trečiadienį) nuo 19 iki 20 valandos kviečiamos užgesinti šventines puošmenas, išjungti centrinių kalėdinių eglių ir aplink jas esančių pagrindinių gatvių šviesas ir tylos minute pagerbti tiesiogines ir netiesiogines COVID-19 aukas.

Klaipėdoje UAB „Gatvių apšvietimas“ tuo metu atjungs papuošimus: Teatro aikštės medžių girliandas ir Dramos teatro pastoges, Karlskronos aikštės medžius ir pan. Burbulai, eglutė ir kitos dekoracijos Teatro aikštėje taip pat nešvies valandą.

Numatė papildomų lovų

Klaipėdos universitetinės ligoninės (KUL) vyr. gydytojas Vinsas Janušonis tarybai pasakojo, jog šiuo metu ligoninėje gydoma 116 „labai sunkių ir kraštutinai sunkių, kritinės būklės ligonių“. 19 pacientų gydomi reanimacijoje, 15 yra ventiliuojami, keturi hemodializuojami dėl inkstų nepakankamumo.

Panašus sergančiųjų skaičius yra ir Respublikinėje ligoninėje, juos gydo ir Jūrininkų bei Vaikų ligoninė.

„Užimta 120 lovų, tačiau šventiniu periodu esant reikalui yra numatyta išplėsti 45 -50 lovų, esame numatę personalą. Lovų, manau, pakaks. Su personalu problema pakankamai didelė. 150 darbuotojų turi nedarbingumo lapelius, iš jų 33 medikai dėl Covid-19 ligos laikinai nedirba. Šventiniam laikotarpiui esame pasiruošę Covid prasme. Ambulatorines paslaugas teikiame pilnai, ir kontaktines, ir nuotolines. Planines operacijas vykdome, esame apriboję traumatologijos ir kai kurias kitas operacijas, tačiau skubi stacionarinė pagalba teikiama pilnai. Turime 400 pacientų ligoninėje, darbas vyksta ir vyks šventinėmis dienomis, esame numatę rezervą darbuotojų, jei būtų poreikis. Šventėms esam pasiruošę“, – sakė V.Janušonis.

Anot V.Janušonio, regione padėtis su lovomis yra nebloga. Papildomų lovų skaičių gali parūpinti Jūrininkų ligoninė. Be to, pasveikus ligoniams Šilutėje, Šilalėje bei Tauragėje, esama papildomų laisvų lovų.

KUL nuotr./Klaipėdos universitetinės ligoninės medikai
KUL nuotr./Klaipėdos universitetinės ligoninės medikai

„Per šventes su lovomis mieste ir regione išsispręsime“, – patikino V.Janušonis.

Šiomis dienomis gydytojas dėlioja medikų skiepijimo nuo Civid-19 planus. Būtent į KUL atkeliaus vakcinos, kurios bus laikomos itin žemos temperatūros šaldytuvuose. Medikai turės būti skiepijami tik šioje ligoninėje, kuri ir gaus vakciną.

„Procedūra labai sudėtinga – atšildymai, skiedimai, pritraukimai, palaukimas, kad nebūtų reakcijos“, – sakė V.Janušonis. Ligoninė turėtų gauti apie 2 000 vakcinų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas