Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 25

Klaipėdos meras turi naują vicemerą – buvusį bendražygį

Algirdas Kamarauskas – buvęs Klaipėdos mero Arvydo Vaitkaus bendražygis – tapo trečiuoju vicemeru.
Algirdas Kamarauskas posėdyje dalyvauti negalėjo
Algirdas Kamarauskas posėdyje dalyvauti negalėjo / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Ketvirtadienį Klaipėdos taryba pritarė trečiojo vicemero kandidatūrai. Algirdas Kamarauskas, dirbęs privačiose uosto kompanijose, ėjęs infrastruktūros direktoriaus pareigas uosto direkcijoje, papildys Vaidos Raugelės ir Linos Šukytės-Korsakės komandą. Jis bus atsakingas už infrastruktūrinius projektus.

Klaipėdos uosto direkcijos nuotr./Algirdas Kamarauskas
Klaipėdos uosto direkcijos nuotr./Algirdas Kamarauskas

„Daugelis iš čia esančių žino Algirdą Kamarauską. Jis – daugiametis vadovas įvairiose organizacijose, asmuo, gerai išmanantis infrastruktūros klausimus“, – kandidatūrą pristatė Klaipėdos meras.

Pats A.Kamarauskas į posėdį atvykti negalėjo, nes yra išvykęs. Tačiau prisijungė nuotoliniu būdu.

Kalbėjo apie save nedaug, teigė, kad darbinę karjerą praleido Klaipėdoje, o pastaruoju metu dirbo su įvairiais infrastruktūros projektais uosto direkcijoje, uosto kompanijose.

. Kamarauskas uosto direkcijoje su pertraukomis yra dirbęs apie du dešimtmečius, vėliau darbą tęsė vienoje uosto bendrovių.

„Paskutiniu laiku dirbau komandai, kuri vykdė svarbų Klaipėdos uosto infrastruktūros projektą – bangolaužio rekonstrukcijos projektą, iš tikrųjų šitoj srity manau, kad tikrai turiu pakankamai patirties“, – tarybos nariams prieš balsavimą sakė A.Kamarauskas.

Uosto bangolaužius Klaipėdos uoste rekonstruoja konkursą laimėjęs Vokietijos bendrovės „Depenbrock Ingenieurwasserbau GmbH & CO. KG“ ir Belgijos bendrovės „Herbosch – Kiere N.V.“ konsorciumas.

2010 metais Klaipėdos uostui pradėjus vadovauti Eugenijui Gentvilui, A.Kamarauskas buvo atleistas dėl esą netinkamai atliekamų pareigų. Konfliktas buvo persikėlęs į teismą, kur baigėsi taikos sutartimi.

Po kelerių metų sudalyvavęs uosto direkcijos konkurse A.Kamarauskas vėl buvo grįžęs į šias pareigas ir dirbo kartu su tuomečiu direkcijos vadovu, dabar meru A.Vaitkumi.

A.Vaitkus ir A.Kamarauskas turi patirties dirbant komandoje – kartu jie dirbo Klaipėdos uosto direkcijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas