Klaipėdos visuomenės sveikatos centras pranešė, kad visi keturi gydomi miesto universitetinėje ligoninėje.
Susirgusieji liepos 10–11 dienomis dalyvavo vestuvių pobūvyje, kuris vyko Lapių kaime esančioje G.Rusteikos kaimo turizmo sodyboje „Prie šaltinio“.
Klaipėdos apskrities valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai, patikrinę minėtą sodybą, aptiko maisto ruošimo pažeidimų.
Sodyboje nebuvo gamybinių patalpų, pritaikytų maistui ruošti, viešojo maitinimo veikla neįteisinta. Patiekalai gaminti sodybos savininkų asmeninėje virtuvėje.
Šventės užsakovai buvo atsivežę saldumynų – kreminį tortą bei du šakočius be jokių pirkimo dokumentų. Maistą ruošė žmonės, nesusipažinę su higienos mokymo kursų programa. Jie negalėjo pateikti maisto žaliavų bei produktų pirkimo dokumentų, neišsaugojo produktų ženklinimo etikečių, nebuvo maisto produktų atsekamumo galimybių. Maisto žaliavų, gatavų produktų ar patiekalų likučių taip pat nebuvo rasta.
Buvo paimtas geriamojo vandens mėginys, aplinkos bei paviršių ploviniai mikrobinei taršai nustatyti. Atlikus paimtų mėginių laboratorinius tyrimus, šešiuose aplinkos ploviniuose buvo nustatytos koliforminės bakterijos. Geriamasis vanduo atitiko saugos ir kokybės reikalavimus.
Klaipėdos apskrities valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko sprendimu, G.Rusteikos kaimo turizmo sodyboje „Prie šaltinio“ viešojo maitinimo veikla uždrausta. Surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas, sodybos savininkams, ruošusiems maistą, nurodyta pasitikrinti sveikatą, atlikti bakteriologinius tyrimus dėl ligos sukėlėjų nustatymo.