Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 06 28

Klaipėdos savivaldybė stiprina ŽIV profilaktiką

Uostamiestyje, kur gyvena daugiausiai infekuotųjų ŽIV Lietuvoje, penktadienį ir šeštadienį rengiamas seminaras asociacijos „Pozityvus gyvenimas“ nariams ir savanoriams.
Kraujo testas
Kraujo testas / Pozityvaus gyvenimo nuotr.

Seminaro metu bus aptariamos svarbios ŽIV profilaktikos temos: prieinamumas prie ŽIV testavimo, konsultavimas, ŽIV infekuotųjų skatinimas ir pritraukimas gydytis, bei pacientų išlaikymas gydyme. 

Seminare dalyvaus Klaipėdos ligoninės infekcinių ligų skyriaus gydytoja Rasa Girdžiūnienė, kuri šiuo metu gydo pacientus, infekuotus ŽIV, sergančius AIDS. Dalyvauti seminare taip pat pakviesti ir Klaipėdos visuomenės sveikatos biuro atstovai. 

Tai jau ne pirmas asociacijos „Pozityvus gyvenimas“ renginys, kurį parėmė Klaipėdos miesto savivaldybė. 2007 ir 2009 metais skirtas finansavimas seminarams-stovykloms, 2009 ir 2010 metais savivaldybė iš dalies parėmė viešą informacinį-pramoginį renginį „Tolerancijos šventė“. Nuo 2011 metų bendradarbiaujant su Klaipėdos miesto savivaldybe, o nuo 2012 metų ir su Klaipėdos visuomenės sveikatos biuru, miesto gyventojams ir svečiams organizuojamos greitojo ŽIV ir hepatito C testavimo akcijos mobiliajame kabinete. 

2012 metais asociacijos „Pozityvus gyvenimas“ nariai ir savanoriai, bendradarbiaudami su Klaipėdos priklausomybės ligų centru, Klaipėdos ir Palangos savivaldybėmis, pajūryje organizuoja greitojo testavimo akcijas mobiliajame kabinete. Vasaros metu Palangoje greitąjį ŽIV testą bus galima atlikti kiekvieną šeštadienį nuo 12 iki 16 valandos Vytauto g. 98, šalia prekybos centro MAXIMA, kur stovės mobilus kabinetas. 

Nuo 2007 iki 2012 metų asociacijos „Pozityvus gyvenimas“ veiklą pajūryje rėmė Klaipėdos ir Palangos savivaldybės, Amerikos Ambasada, kompanijos GSK, ABBOTT, ROCHE, INTERLUX, KEMPVILA, asociacijos „Pozityvus gyvenimas“ nariai, kiti verslo ir privatūs rėmėjai, informaciją apie asociacijos veiklą viešino „Vakarų Ekspresas“, „Klaipėda“, „Vakarinė Palanga“, radijo stotis „HOT FM“.  

Asociaciją „Pozityvus gyvenimas" 2003 metais įkūrė žmonės, kuriuos paveikė ŽIV/AIDS problema. Nuo įkūrimo dienos prie organizacijos prisijungia vis daugiau žmonių, kurie siūlo savo pagalbą, vykdant ŽIV profilaktiką ir švietėjišką veiklą, padeda spręsti įvairias ŽIV infekuotų problemas. Šiuo metu asociacija vienija ne tik infekuotus ŽIV ir jų artimuosius, bet ir medikus, socialinius darbuotojus, kitų sričių specialistus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas