Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 28

Klaipėdos Senasis turgus po rekonstrukcijos taps senamiesčio akcentu

Pavasarį ketinama pradėti Klaipėdos Senojo turgaus halės rekonstrukciją. Senaisiais uostamiesčio motyvais išpuoštas turgus bus modernus, patrauklus viso senamiesčio akcentas.
Senasis turgus po rekonstrukcijos pasikeis neatpažįstamai.
Senasis turgus po rekonstrukcijos pasikeis neatpažįstamai. / Senojo turgaus vizualizacija

Klaipėdos Senojo turgaus halė statyta prieš kelis dešimtmečius ir tvarkyta tik kosmetiškai. Žiemą prekeiviai čia dirba su storomis striukėmis, pirštinėmis – patalpose vėsu.

„Patalpose dėl prastos vėdinimo sistemos tvyro nemalonus kvapas. Ne visiems pirkėjams jis priimtinas. Todėl siekiama, kad po rekonstrukcijos turgus būtų modernus, patrauklus, kad tvyrantis kvapas būtų malonus estetams“, – teigė turgaus halei dizainą kūręs dizaineris Saulius Remeika.

Anot jo, pasirinkta klaipėdietiška koncepcija – prekystalių dizainas primins Klaipėdos senamiesčio statinius. Net ir užrašai bus – gotikiniai, kaip naudoti senojoje Klaipėdoje. „Nekuriame svetimkūnių, siekiame, kad naujasis dizainas atspindėtų Klaipėdos kraštą, jo stilistiką. Kai kurie halės elementai, kaip kad arkos prie įėjimų, išliks, visa kita bus naujoviška“, – aiškino dizaineris.

Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Įvedus kasos aparatus sumažėjo prekiautojų, tad turgaus vadovybė svarsto, kaip dar užsidirbti.
Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Klaipėdos Senojo turgaus halė.

Turgaus erdvės bus suskirstytos. Atsiras naujų erdvių – kavinukės, kepyklėlės. Planuojama, kad po rekonstrukcijos šiame pastate bus įrengta ir 8-10 vietų žuvies prekeiviams. Dabar Žuvies turgus yra atskirame, šimtmetį skaičiuojančiame, pastate.

Po rekonstrukcijos halėje atsivers maždaug 1690 kvadratinių metrų erdvė. Šiuo metu halėje dirba apie 30 prekeivių. Viliamasi, kad po rekonstrukcijos jų padaugėtų, galbūt atsirastų naujų prekių segmentų, kaip kava, aliejai, sūris.

Senojo turgaus vizualizacija/Senasis turgus po rekonstrukcijos turėtų pasikeisti neatpažįstamai
Senojo turgaus vizualizacija/Senasis turgus po rekonstrukcijos turėtų pasikeisti neatpažįstamai

Anot Senojo turgaus vadovo Arvydo Gaudiešiaus, yra besibaiminančių, kad po rekonstrukcijos kainos turguje sukiltų. „Mes nesiekiame padaryti „Akropolio“. Siekiame, kad turgus taptų modernus ir patrauklus“, – aiškino jis.

Salės rekonstrukcija atsieitų apie 950 tūkst. eurų. Klaipėdos miesto savivaldybė informavo, kad bus rekonstruojama ir visa Turgaus aikštė.
Kitu etapu būtų pertvarkomi paviljonai lauke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai