Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 12

Klaipėdos „Sodra“ išlieka donoru

Klaipėdos „Sodros“ skyrius praėjusiais metais surinko daugiau įplaukų nei buvo numatyta planuose ir toliau perviršių atiduos galo su galu nesuduriantiems skyriams.
Klaipėdos „Sodros“ skyrius vis dar surenka daugiau įplaukų, nei reikia išmokėti pensininkams, mamoms, ligoniams ar neįgaliesiems.
Klaipėdos „Sodros“ skyrius vis dar surenka daugiau įplaukų, nei reikia išmokėti pensininkams, mamoms, ligoniams ar neįgaliesiems. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Praėjusių metų Klaipėdos „Sodros“ planas buvo gauti 783 mln. Lt. Tačiau planus pavyko įgyvendinti su kaupu: surinkta beveik 26 mln. Lt daugiau nei planuota.

Pagrindinės priežastys, anot „Sodros“ Klaipėdos skyriaus vadovo Valdemaro Anužio, tokius rezultatus lėmė išaugęs dirbančiųjų skaičius, kartu ir steigiamos naujos bendrovės. Pastebima, kad kai kurios įmonės per metus darbuotojams jau padidino ir atlyginimus.

Uostamiesčio „Sodros“ skyrius išmokėjo apie 620 mln. Lt pensijų, nedarbingumo, ligos, motinystės ir tėvystės išmokų. „Likę maždaug 200 mln. Lt buvo paskirstyti skyriams, kurie išleidžia daugiau nei surenka. Klaipėda vis tebėra tarp miestų-donorių“, - teigė pašnekovas.

Optimizmo suteikia ir šie metai – per sausį ir vasarį įmokų į „Sodros“ kišenę Klaipėdoje surinkta 4,5 mln. Lt daugiau nei planuota.

„Praėjusiais metais Klaipėdos skyrius persitvarkė: prijungti Palangos, Kretingos bei Šilutės skyriai. Neliko 51 etato. Šie pasikeitimai leis sutaupyti apie 1,3 mln. Lt”, - teigė V.Anužis.

Pastebima, kad vis rečiau darbuotojai ima nemokamas atostogas. Dėl to gausiau papildomas ir „Sodros“ iždas.

Klaipėdos senjorams nuo šių metų atstatytos pensijos į 2009-ųjų lygį yra didesnės nei vidutinės. Klaipėdiečio vidutinė pensija siekia 868 Lt, kai tuo tarpu vidutinė pensija yra 814 Lt. Praėjusiais metais vidutinė pensija Klaipėdoje siekė 783 Lt.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas