Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
01 16

Klaipėdos vadovams – viešas kaltinimas mobingu: meras įžvelgia rinkimų intrigas

Seimo narys konservatorius Audrius Petrošius pranešė gavęs „pagalbos prašymą“ dėl neva Klaipėdos savivaldybėje darbuotojų patiriamo mobingo. Tuo metu meras Arvydas Vaitkus ir skunde dažnai linksniuojama vicemerė Vaida Raugelė teigia negavę jokių nusiskundimų. Seimo nario pasisakymus Klaipėdos vadovai vadina politikavimu ir pasirengimu artėjantiems rinkimams.
Arvydas Vaitkus ir Vaida Raugelė
Arvydas Vaitkus ir Vaida Raugelė. Skundo autoriai dažnai minėjo būtent vicemerės pavardę / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

„Darbuotojai šiandien yra atsidūrę situacijoje, kuomet prieš galios pozicijoje esančius valdančiuosius belieka slapta šauktis pagalbos. Viešumas ir savo teisių gynimui skirtos institucijos yra vieninteliai likę ginklai, kurie gali apsaugoti nuo galimo susidorojimo“, – teigė Seimo narys.

Praėjusių metų lapkritį A.Petrošius gavo laišką, pasirašytą savivaldybės darbuotojų bei pavaldžių įmonių vadovų ir darbuotojų, prašančių padėti. Žmonės nurodė, kad į Klaipėdą grįžo tarybiniai laikai, darbuotojai įbauginti ir nebežino, kur kreiptis.

A.Petrošius įvardijo ir pavardę asmens, sulaukusio daugiausiai kritikos iš darbuotojų – vicemerė Vaida Raugelė, rinkimus laimėjusi su mero Arvydo Vaitkaus rinkimų komitetu.

Nuolatinis rėkimas ir žeminimas, girdint kitiems kolegoms, blogos nuotaikos išliejimas, neaiškių užduočių formavimas ne pagal darbo sritis, nerealių terminų užduotims numatymas, – taip savo darbo sąlygas nurodė skundo autoriai.

Rašte, su kuriuo susipažino ir 15min, rašoma, kad darbuotojai bijo eiti pas vicemerę į kabinetą. Esą ji skambina darbuotojams į asmeninius telefonus po darbo valandų, pyksta, jei šie neatsiliepia; nuolat keičia savo nuomonę; negeba „iškomunikuoti pavedimų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas