Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 10 01

Klaipėdos vaikus šaltuose darželiuose šildo tėvų sunešti šildytuvai

Antradienio rytą Klaipėdos „Žilvičio“ darželio Vyšnių gatvėje auklėtinius pasitiko patalpos, įšilusios vos iki 12–13 laipsnių. Elektrinių šildytuvų prireikė ir kituose darželiuose, tačiau Klaipėdos miesto savivaldybės vadovai pradėti šildymo sezono neskuba.
Išsigandę, kad šaltose patalpose susirgs vaikai, darželio „Žilvitis“ auklėtinių tėvai sunešė elektrinius šildytuvus.
Išsigandę, kad šaltose patalpose susirgs vaikai, darželio „Žilvitis“ auklėtinių tėvai sunešė elektrinius šildytuvus. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Pirmadienio rytą darželio grupėse termometro stulpeliai rodė 12–13 laipsnių šilumos. „Auklėtoja patarė atvežti dar vieną megztuką, nes vilnos liemenės nepakako“, – 15min.lt pasakojo trimečio Radvilo mama Jurgita. 

Paprašė tėvų šildytuvų

Auklėtojos į grupes sunešė elektrinius šildytuvus, paprašė ir tėvų, kad šie atneštų iš namų. Apie pietus grupės jau buvo įšilusios iki 18 laipsnių šilumos. 

„Rytais itin šalta. Nors to ir negaliu daryti, tačiau turėjau leisti jungti šildytuvus – vaikų sveikata svarbiausia. Ryte pereinu visas grupes, pasižiūriu vaikų rankas“, – pasakojo darželio „Žilvitis“ direktorė Jadvyga Šalnienė.

Darželio pastatas Vyšnių gatvėje statytas 1966-aisiais, prieš kelerius metus pakeisti langai. Dieną, saulei atsisukus į langus, patalpos įšyla iki 20, elektriniai šildytuvai išjungiami.

„Higienos normos nurodo, kad darželiuose turi būti bent 18 laipsnių šilumos, mes tokią normą pasiekiame tik įjungę šildytuvus“, – aiškino darželio vadovė.

Dėl ligų dabar darželyje tuštesnės lopšelinukų grupės – neatėjo apie trečdalis vaikų.

Renovuotame šildytuvų nereikia

Liepų gatvėje, šalia Skulptūrų parko, esančiame „Svirpliuko“ darželyje taip pat kaista elektriniai šildytuvai. „Jei šildytuvų nejungtume – būtų nekas. Tiesa, dieną, kai pasisuka saulė, juos išjungiame, nes patalpose ir taip šilta. Kai kur ir 21 laipsnis“, – aiškino darželio vadovė Audronė Šiliauskienė.

Pietinėje miesto dalyje – Laukininkų gatvėje – esančiame „Aitvarėlyje“ jokių šildytuvų nereikia. „Kai saulės nėra, patalpos yra įšilusios iki 19 laipsnių šilumos, pašvietus saulei – ir iki 21“, – pasakojo darželio direktorė Aušra Jablonskienė. Šis darželis buvo prieš penkerius metus renovuotas. Direktorė pasikalba su gretimo, tačiau nerenovuoto, darželio darbuotojais. „Lygintis nebegalime – ten kur kas šalčiau, o žiemą šildymui mes išleidžiame perpus mažiau“, – aiškino pašnekovė.

Vienam darželiui šildymo įjungti negali

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorės pavaduotojas Viačeslavas Karmanovas jau sulaukė rašto iš „Pingvinuko“ darželio Sausio 15-osios gatvėje. Šio darželio darbuotojai tai pat skundžiasi dėl šalčio.

„Kol kas turime tik vieną raštą. Mes negalime vienam darželiui įjungti šilumą, o kitiems – ne. Bet jei yra ir daugiau tokių, kur, kaip sakote, vos 13 laipsnių, turėsime dar šią savaitę spręsti, ar jungti šilumą nuo pirmadienio. Mes tikrai nesipriešiname ir daug čia nepritaupysime“, – aiškino valdininkas.

Jau prieš dvi savaites „Klaipėdos energijos“ darbuotojai informavo valdininką, jog šildymo sezonui pasiruošta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas