Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 08 09 /13:20

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija pateikė ieškinį buvusiam vadovui E.Gentvilui

Valstybės įmonė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija pateikė ieškinį buvusiam jos vadovui Eugenijui Gentvilui. Klaipėdos apygardos teismui pateikto ieškinio suma – 1 907 004,12 Eur. E.Gentvilas 15min teigė, kad tai gali būti kerštas jam už tai, kad sustabdė „Klaipėdos hidrotechnikos“ pelnymąsi iš direkcijos viešųjų pirkimų.
Eugenijus Gentvilas
Eugenijus Gentvilas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Žala buvo padaryta netinkamai vykdant Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija pasirašytas rangos sutartis su BUAB „Klaipėdos hidrotechnika“, „Strabag Wasserbau GmbH“ ir „Rohde Nielsen A/S“. Teismai jau anksčiau konstatavo, kad uosto direkcija nepagrįstai vienašališkai nutraukė sutartį su BUAB „Klaipėdos hidrotechnika“ ir „Strabag Wasserbau GmbH“ ir dėl to priteisė šalių pasirašytoje sutartyje numatytą baudą.

Taip pat Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija be pateisinamų priežasčių tiems patiems rangovams nesumokėjo už jų atliktus darbus. Dėl šių priežasčių teismai Uosto direkciją įpareigojo sumokėti ne tik už atliktus darbus, bet ir delspinigius, palūkanas bei bylinėjimosi išlaidas. Jeigu sutartys būtų tinkamai vykdytos, direkcija ir valstybė nebūtų patyrusi 1,9 mln. Eur žalos.

Priteistas sumas uosto direkcija minėtoms bendrovėms jau yra sumokėjusi.

E.Gentvilas: tai – kerštas

E.Genvilas 15min sakė, kad direkcija beveik dvejus metus laukė, kol pateiks ieškinį – jam tai atrodo keista.

„Atsakant į ieškinį mano advokatai traktavo, kad tai nėra jokia žala. Mokėtinas sumos rangovams direkcija po manęs galėjo sumokėti, bet jie bylinėjosi, pralaimėjo ir pateikia tai kaip žalą, o iš tiesų patys rangovai teismuose traktavo, kad tai nėra žala, o mokėtinos sumos už atliktus darbus“, – aiškino jis.

E.Gentvilo teigimu, „Rohde Nielsen A/S“ nebuvo mokama, nes iki pat 2012 lapkričio 16 dienos, kiek jis dirbo direkcijoje, įmonė nebuvo pateikusi sąskaitų faktūrų mokėjimui. „Neturėjau jokios galimybės apmokėti. Kodėl tęsėsi ginčai man išėjus, aš nežinau, galėjo sumokėti, galėjo nesibylinėti“, – paaiškino jis.

„Klaipėdos hidrotechnika“ priklauso Pranciškui Jurgučiui, kuris buvo nuteistas už kyšio siūlymą E.Gentvilui.

Anot politiko, turėdama daug sutarčių su direkcija įmonė darbų dalies nebevykdė. Be to, buvo gauti antstolių reikalavimai nemokėti šiai įmonei, nes ji yra pralaimėjusi bylas savo darbuotojams – pirmos eilės kreditoriams.

„Aš neturėjau teisės mokėti pinigų į įmonės sąskaitą“, – paaiškino E.Gentvilas.

Liberalų sąjūdžio lyderis įtaria, kad kažkas direkcijoje buvo itin palankus P.Jurgučiui, nes jo įmonė laimėdavo labai daug direkcijos pirkimų.

„Aš manau, kad man ir toliau yra keršijama už P.Jurgučio imperijos sužlugdymą, kurią kažkas iki tol globojo“, – spėjo jis.

E.Gentvilas Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generaliniu direktoriumi buvo nuo 2009 m. iki 2012 m. Tais metais jis buvo išrinktas į Seimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas