Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„KN Energies“ generaliniu direktoriumi dar vienai kadencijai perrinktas Darius Šilenskis

Tarptautinės energijos terminalų operatorės AB „KN Energies“ valdyba atrinko įmonės vadovą – antrąją penkerių metų kadenciją įmonei vadovaus dabartinis generalinis direktorius Darius Šilenskis. Nauja kadencija prasidės šių metų lapkričio 12 dieną.
Darius Šilenskis
Darius Šilenskis / Bendrovės nuotr.
Temos: 1 KN Energies, AB

„Per paskutinius kelerius metus „KN Energies“ pasiekė puikius veiklos rezultatus bei parengė ilgalaikę veiklos strategiją, su kuria bendrovė pradėjo energetinės transformacijos kelionę. Valdyba vertina Dariaus ir jo komandos pastangas klojant tvirtus pamatus įmonės pertvarkymui adaptuojant jos veiklą taip, kad kurtų tvarią energetikos ateitį.  KN šiuo keliu jau eina palaipsniui, diversifikuodama savo veiklą, kurdama naują ir pritaikydama esamą infrastruktūrą. Siekiame, kad procesas būtų nuosekliai tęsiamas ir tikime, kad šiame KN organizacinės raidos etape Dariaus įdirbis ir patirtis įmonei bus vertingiausi“, - sako „KN Energies“ valdybos pirmininkas Edvinas Katilius.

Bendrovės vadovo atranka vykdyta vadovaujantis Kolegialių priežiūros ir valdymo organų narių ir generalinio direktoriaus atrankos organizavimo procedūra. Iš viso sulaukta daugiau nei 40 kandidatų paraiškų.

Kandidatų vertinimą ir pirminius pokalbius atliko išorės partneris – vadovų ir vadovaujančio personalo paieška ir atranka užsiimanti agentūra „J. Friisberg & Partners”. Įvertinus kandidatų atitikimą kvalifikaciniams reikalavimams, kompetencijas, darbines patirtis Atlygio ir skyrimo komitetas, veikiantis kaip patariamasis bendrovės stebėtojų tarybos organas, atrinko kandidatus, su kuriais bendrovės valdybos nariai įvykdė pokalbius. Atranka į KN vadovo poziciją vyko konkurencingai – sulaukta stiprių ir profesionalių kandidatų, tiek iš Lietuvos, tiek iš užsienio.

„Pirmąją kadenciją lydėjo tobulos audros elementai: COVID pandemija, Baltarusijos režimo ir represijų įtaka verslui, karas Ukrainoje, energetikos kainų krizė, nuolat besikeičiantis reguliavimas, kardinaliai pasikeitusios tiekimo grandinės ir daugelis kitų. Net tokių iššūkių šviesoje su komanda sukūrėme naują, ambicingą ir tvarią bendrovės ilgalaikę strategiją, grįžome į pelno zoną visuose veiklos segmentuose ir užtikrintai transformuojame savo verslo modelį, tiek eidami į naujų energijos šaltinių rinkas, tiek visose KN veiklose užtikrindami aukščiausius tvarumo standartus. Išskirtiniai pasiekimai tarptautinėse SGD rinkose patvirtina, kad esame tikrai teisingame kelyje, tačiau sustoti neketiname.

Dėkoju valdybai bei kitiems procese dalyvavusiems asmenims už išreikštą pasitikėjimą bei suteiktą galimybę tęsti pradėtus darbus dar penkerius metus“, - sako antrai kadencijai perrinktas „KN Energies“ vadovas.

D. Šilenskis KN vadovu pirmą kartą buvo paskirtas 2019 metais, iki tol jis vadovavo bendrovės Naftos verslo tarnybai. Taip pat D. Šilenskis yra sukaupęs tarptautinės patirties dirbdamas Lenkijos energetikos koncerno „Orlen“ bendrovėse.

D. Šilenskis turi vadovų tarptautinio verslo vadybos magistro (EMBA), verslo vadybos, taip pat tarptautinės jūrų teisės magistro laipsnius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas