Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 11 08

Kodėl premjeras dingo iš balsavimo dėl LRT tyrimo išvadų?

Antradienį Seimo rytiniame posėdyje buvo balsuojama dėl visus metus trukusio LRT veiklos tyrimo išvadų. Valstiečiams ir žaliesiems pritrūko balsų, kad išvados būtų patvirtintos, o vienas iš nebalsavusiųjų – premjeras Saulius Skvernelis.
Saulius Skvernelis ir Ramūnas Karbauskis
Saulius Skvernelis ir Ramūnas Karbauskis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Oficialioje premjero darbotvarkėje antradienį buvo pažymėtas dalyvavimas Seimo posėdyje. Premjeras nuolat sukinėjosi posėdžių salėje, bendravo su Ramūnu Karbauskiu ir Seimo pirmininku Viktoru Pranckiečiu.

Tiesa, atėjus laikui balsuoti dėl valstiečiams ir žaliesiems itin svarbaus LRT tyrimo išvadų klausimo premjeras dingo iš salės.

Iš 117 užsiregistravusiųjų balsavo 115 parlamentarų. 56 buvo už, 56 buvo prieš, 3 susilaikė. Išvadų tobulinimas perduotas Seimo Kultūros komitetui, kuriam vadovauja Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

Išvyko į seniūnijų konkursą

15min pasiteiravus, kokia premjero pozicija LRT tyrimo klausimu, S.Skvernelio patarėjas Tomas Beržinskas teigė, kad tyrimas atskleidė netoleruotinų dalykų, kuriuos jau ėmėsi spręsti naujoji vadovybė.

„Premjero nuomone, komisijos tyrimas atskleidė netoleruotinų dalykų LRT veikloje: nuo galimai neskaidrių viešųjų pirkimų, abejotinų finansinių operacijų iki tam tikrų nepotizmo apraiškų. Akivaizdu, kad juos būtina eliminuoti.

Atkreiptinas dėmesys, kad to tik pradėjusi dirbti aktyviai ėmėsi naujoji LRT vadovybė. Premjeras mano, kad visos netoleruotinos rizikos turi būti suvaldytos, tačiau ne politine, o konstruktyvia darbine forma“, – teigiama premjero patarėjo atsakyme.

Paklausus, kodėl pats premjeras nebalsavo už šio tyrimo išvadas, jei matė tyrimo prasmingumą, vyriausybė pateikė lakonišką atsakymą, kad S.Skvernelis išvyko į renginį.

„Premjeras balsavime nedalyvavo todėl, kad turėjo išvykti į Vyriausybėje vykusį renginį“, – rašoma atsakyme.

Antradienį, 13 val., premjero darbotvarkėje buvo numatytas dalyvavimas seniūnijų konkurso „Valstybę kuriame mes“ renginyje.

Tyrimas vadinamas „politiniu spaudimu žiniasklaidai“

Valdančiųjų „valstiečių“ iniciatyva komisiją LRT finansams tirti Seimas sudarė pernai baigdamas rudens sesiją. Tyrimą tuomet planuota atlikti iki birželio 1-osios. Vėliau tyrimas pratęstas iki rugsėjo mėnesio. O rugsėjo pabaigoje parlamente pritarta tyrimo pratęsimui iki spalio aštuntosios.

Komisijos iniciatoriai teigė, kad komisija padės išsiaiškinti, ar nacionalinis transliuotojas tinkamai leidžia biudžeto lėšas. Tyrimo kritikai šios komisijos sudarymą vadina politiniu spaudimu žiniasklaidai.

Komisijai pavesta nustatyti, ar LRT iš prodiuserių perkamos paslaugos atitinka rinkos kainas, ji nagrinėja LRT pirkimus, vadovybės struktūrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas