Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 24

Kol Lietuvoje neišnaudojamos vakcinos, Rokiškyje utilizuotos – vos dvi

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, Rokiškio rajone daugiausia žmonių buvo skiepijama nuo COVID-19 infekcijos gegužės ir birželio mėnesiais. Rekordinė diena šiame rajone – birželio 17-oji, tądien paskiepyti net 644 gyventojai.
Vilniaus skiepobuso pristatymas
Vakcinacija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Liepos mėnesį vakcinacijos kreivė greitai krito žemyn, šį mėnesį rekordine diena kol kas laikoma liepos 8-oji, kurią buvo paskiepyti 285 gyventojai.

Už rajono gyventojų vakcinaciją atsakingo VšĮ Rokiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro direktorės Danguolės Kondratenkienės teigimu, nors vakcinacijos tempai sulėtėję, rajone utilizuotos buvo vos kelios vakcinos.

„Rokiškio rajone vakcinacija sulėtėjusi kaip ir visoje šalyje. Iki šiandien utilizavome tik 2 vakcinos „Moderna“ dozes, kitas kol kas sugebame išnaudoti, nors ateityje gali būti visko. Šiandien galime pasiūlyti „Pfizer“, „Vaxzevria“ vakcinas, kitą savaitę turėtume gauti ir „Janssen“ vakcinos.

Norėdami aktyvinti gyventojų skiepijimą vykstame į kaimus, darbovietes. Kviečiu darbdavius, bendruomenes kreiptis į mus dėl organizuoto darbuotojų ar bendruomenių narių skiepijimo. Dėl skiepijimo apimčių – galime per dieną paskiepyti 300 ir daugiau pacientų“, – sakė D.Kondratenkienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai