Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2008 10 24

Konferencijoje – naujienos apie žvynelinės gydymo naujoves

Spalio 29-ąją pasaulyje bus minima Sergančiųjų žvyneline (psoriaze) diena. Šiai progai pažymėti šiandien Kauno medicinos universiteto klinikose (KMUK) vyks tarptautinė konferencija „Dermatologijos ir venerologijos aktualijos“.

Naujausias žinias apie šios ligos plitimo tendencijas ir gydymo būdų naujienas pristatys Magdeburgo, Kelno ir Gdansko universitetų lektoriai.

Tyrimai rodo, kad šiuo metu pasaulyje žvyneline serga apie 125 mln. žmonių, t. y. maždaug 3 proc. viso pasaulio gyventojų. Lietuvoje ja serga daugiau kaip 120 tūkst. žmonių. Žvynelinė – lėtinė sisteminė liga, kuri pažeidžia odą, sąnarius, sukelia ja sergančiųjų negalią ir gyvenimo kokybės ribojimus. Devynių Europos šalių, tarp jų ir Lietuvos, tyrimo duomenimis, sergantieji žvyneline kenčia panašiai, kaip ir ligoniai, sergantys artritu, piktybiniais navikais, diabetu, širdies nepakankamumu ar depresija.

Nors žvynelinė nepagydoma, tačiau ligos eiga gali būti valdoma.

„Lietuvoje šiuo metu dar nepasiekiami visi galimi gydymo būdai. Tačiau sparčiai populiarėjanti biologinė terapija sunkiai sergantiems pacientams jau teikiama ir pas mus. Kaip ir visame pasaulyje, Lietuvoje žvyneline daugiausia serga vyresnio amžiaus žmonės. Juos gydyti sudėtingiau nei jaunesnius, kadangi greta žvynelinės vyresnius pacientus dažnai kamuoja ir kitos ligos, pavyzdžiui, širdies kraujagyslių, cukrinis diabetas, cholesterolio padidėjimas ir pan. Todėl jie vartoja labai daug vaistų“, – pasakojo viena iš konferencijos organizatorių, KMUK Odos ir venerinių ligų klinikos sektoriaus vadovė Daiva Jasaitienė. Medikė pabrėžė, kad pažengusią žvynelinę būtina teisingai gydyti: „Švedų ir britų mokslininkų atlikti tyrimai rodo, kad negydoma arba neteisingai gydoma žvynelinė padidina miokardo infarkto riziką“.

KMUK organizuojama konferencija penktadienį vyks Kauno medicinos universiteto Mokomajame laboratoriniame korpuse (Eivenių g. 4). Registracijos pradžia 12 val.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas