Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 17

Konservatoriai ir „laisviečiai“ Vilniuje pasirašys koalicijos sutartį

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) ir Laisvės partijos frakcijos pirmadienį pasirašys koalicijos sutartį.
Valdas Benkunskas
Valdas Benkunskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kaip BNS teigė išrinktasis miesto meras Valdas Benkunskas, taryboje daugumą sudarys 19 TS-LKD ir devyni Laisvės partijos frakcijos nariai, o politinę vadovybę sudarys keturi vicemerai.

V.Benkunskas anksčiau yra sakęs, kad valdančiosios koalicijos sostinės taryboje branduolį gali sudaryti jo atstovaujama politinė jėga, Laisvės partija ir socialdemokratai, tačiau pastarieji atmetė konservatorių pasiūlymą.

Socialdemokratų partijos Vilniaus miesto skyrius kovo pabaigoje teigė, kad toks sprendimas priimtas vadovaujantis ideologiniais skirtumais tarp socialdemokratų ir valdančiąją ašį sudarančių partijų, taip pat įvertinus vilniečių poreikį turėti alternatyvią, visiems miesto gyventojams atstovaujančią ir girdimą politinę jėgą.

Konservatoriai miesto taryboje iškovojo 19 iš 51 galimo mandato. Laisvės partija pelnė devynis, o socialdemokratai – keturis mandatus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento