Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 20 /11:51

Konservatorių lyderis G.Landsbergis prabilo apie G.Nausėdos neapykantą

Valdančiųjų Konservatorių lyderis, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis, vertindamas prezidento Gitano Nausėdos metinį pranešimą ir jo išsakytą kritiką, teigė, kad valstybės vadovo kalboje įžvelgė neapykantą valdančiajai koalicijai.
Prezidento Gitano Nausėdos metinė kalba
Prezidento Gitano Nausėdos metinė kalba. Aušrinė Armonaitė, Gabrielius Landsbergis, Ingrida Šimonytė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

G.Landsbergis žurnalistams sakė, kad prezidento metinis pranešimas kvepėjo „ryškiu ekonominiu populizmu“.

„Man net susidarytų įspūdis, kad šitą kalbą, bent jau dalį jos, galėtų sakyti ir koks nors, pavyzdžiui, Ignas Vėgėlė“, – teigė ministras.

„Akivaizdu, kad tai yra jau rinkiminė kalba, nes tai yra paskutinė kalba, kurią prezidentas sakys iki prezidento rinkimų“, – kalbėjo jis.

Prezidento rinkimai vyks kitų metų gegužę. G.Nausėda dar nėra atsakęs, ar sieks antros kadencijos.

G.Landsbergis teigė po G.Nausėdos kalbos matąs jo neslepiamą neapykantą ir antipatiją valdančiajai daugumai: „Aišku, kad jau išryškėja nebeslepiama antipatija valdančiajai daugumai. Jei anksčiau dar ją buvo mėginama maskuoti, tai dabar turbūt tai ir rinkiminės kampanijos dalis tiesiog priešpastatyti save Vyriausybei, kaip alternatyvą kažkokią. Bet vėlgi, tai yra turbūt to paties ir mano minėto galimo prezidentinio kandidato darbotvarkės dalis“.

Konservatorių lyderis pateikė ir literatūrinį pavyzdį.

„Jeigu tektų tokių kalbų, ypač jos antrosios dalies, klausytis dažniau, ne kartą per metus, man tai primintų iš Orwello „1984-ųjų“, buvo tokios dvi minutės neapykantos. Tai tiesiog toks srautas pasakymų, kodėl politinis oponentas nepatinka ir tokia emocinė iškrova, kurią knygoje buvo privaloma padaryti kasdien. Ačiū Dievui, kad mes ją turime tik kas metus“, – sakė G.Landsbergis.

Jis taip pat kritikavo G.Nausėdos siekį prisiimti asmeninius nuopelnus už Astravo atominės elektrinės pripažinimą visos Europos grėsme. Jo teigimu, labai retai valstybėje būna vienasmenių nuopelnų sprendžiant tokias problemas. „Sau tokių dalykų prisiskyrimas labai retai atitinka realybę“, – sakė jis.

G.Nausėda metiniame pranešime kritikavo sveikatos, švietimo reformas, prastą kelių būklę, ragino numatyti paramos Ukrainai planą, mažinti socialinę atskirtį ir pajamų nelygybę, stiprinti šeimos politiką. Daug dėmesio kalboje prezidentas skyrė saugumo klausimams.

Šalies vadovas taip pat kritikavo valdančiuosius dešiniuosius dėl nepakankamo įsiklausymo į kritiką, taip pat sakė pasigendantis politikų pasiryžimo prisiimti atsakomybę per vadinamąjį čekiukų skandalą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas