Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 14

Konservatorių sąskrydyje – nuo kritikos valdantiesiems iki klausimų, kaip sustabdyti Karabasą Barabasą

Liepos 13 dieną vykusiame Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) sąskrydyje susirinko gausi partijos bendruomenė iš visų Lietuvos skyrių. Sąskrydžio atidarymo metu susirinkusiuosius sveikino partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis, Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas Gintautas Paluckas. Buvo aptarta Lietuvos politinė situacija, grėsmė demokratijai. Daugiausia kritikos susilaukė valdančiosios Lietuvos valstiečių-žaliųjų partijos sprendimai.
TS-LKD sąskrydžio akimirkos
TS-LKD sąskrydžio akimirkos / Viktorijos Savickos nuotr.

„Saulius Skvernelis sako, kad gyvensime geriau. Kitais metais gausime 10–30 eurų didesnes algas. Valstybės biudžetui ši reforma kainuos 320 milijonų eurų. Po trejų metų – 2 milijardus. Tai milžiniški pinigai. Kodėl jie tai nori daryti? Manau, kad svarbiausias motyvas – rinkimai. Kad galėtų kiekvienam pasakyti, jog jūs gavote daugiau.

Bet už tuos pinigus būtų galima daug ką padaryti: padidinti atlyginimus mokytojams, pasiekti, kad medikai neemigruotų. Tai didžiausias Lietuvos istorijoje išėmimas pinigų iš šalies biudžeto. Šiandien valstybė jums visiems pasakė, kad galės pasiūlyti mažiau. Valstybės biudžetas išgramdytas iki indo metalinio dugno“, – apie priimtų mokesčių viešą aiškinimą sakė TS-LKD partijos pirmininkas G.Landsbergis.

Šių sprendimų neigiamas pasekmes, anot G.Landsbergio, dramatiškiausiai patirtume, jei Lietuvą vėl ištiktų finansų ir ekonominė krizė.

„Neduok Deive, krizė, jei kas nors krestels Lietuvos ar pasaulio laivą. Mes neturime rezervo, neturime jokios pagalvės, ant kurios galėtume kristi ir kuri mus apsaugotų. Dabar galime pasakyti, kad atėję į vadžią mes valstiečių reformas atšauksime, nes nėra kito kelio“, – pabrėžė G.Landsbergis.

Kalbėdamas apie grėsmes demokratijai, G.Landsbergis teigė, kad R.Karbauskio veiklos motyvas – baimė.

„Baimė skatina daryti pačius siaubingiausius dalykus. R.Karbauskis žino, kad kiti rinkimai jam gali būti paskutiniai. Taip nutiko kitoms vienadienėms partijoms“, – dėstė partijos lyderis.

Kalbėdamas apie valdančiųjų planus tirti konservatorių veiklą G.Landsbergis ragino į tai nekreipti didelio dėmesio.

„Komisijų bus, jos tirs kiekvieną žagtelėjimą. Man atrodo, kad žmonėms nusibodo. Artūras Skardžius turėjo būti ištirtas, o jo Seimo nario mandatas – atimtas. Bet šiuo metu vyksta tiek komisijų, kad žmonėms sunku suprasti, kas vyksta. Aš manau, kad neverta į tai kreipti dėmesio“, – sakė TS-LKD lyderis.

Kalbėdamas per partijos sąskrydį G.Landsbergis atkreipė dėmesį į sudėtingą politinę situaciją. Pasak jo, nėra gerai, kad byra tradicinės partijos. Vis dėlto, prisipažino tikintis, kad žmonės supras, koks svarbus yra politinės partijos stabilumas.

Susitikimo metu partijos lyderiui susirinkusieji uždavė klausimus. Vienas jų itin pralinksmino publiką.

Į publiką pralinksminusį klausimą „tai kodėl niekas negali sustabdyti Karabaso Barabaso?“, partijos pirmininkas atsakė rimtai. Pabrėžė demokratijos svarbą ir paskatino kantriai laukti kitų rinkimų.

Kaip nurodoma spaudai išplatintame G.Landsbergio pranešime, sąskrydžio metu neišvengta ir visiems svarbios temos dėl ligoninių uždarymo regionuose, siekiant priimti įstatymus, kurie ministrui leistų vienasmeniškai daryti tokius sprendimus.

Kalbėta apie TS-LKD atstovo Vyriausioje rinkimų komisijoje (VRK) Viliaus Semeškos apgynimą nuo valdančiosios daugumos „siekio „išvalyti“ VRK nuo principingo atstovo“. Apie valdančiųjų požiūrį į nedraugiškas valstybes Rytuose ir į krašto gynybą bei kitus ateinančius iššūkius ir naują kryptį, kurią TS-LKD siūlys Lietuvai.

Žinoma, viena iš svarbiausių šio sąskrydžio temų – artėjantys rinkimai ir pasiruošimas jiems.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas