Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 23

Konservatorių vadovas: darbas su Liberalų sąjūdžiu bus tęsiamas, nes partija pasikeitė

Darbas su politinės korupcijos byloje nuteistu Liberalų sąjūdžiu valdančiojoje koalicijoje bus tęsiamas, nes partija transformavosi, sako valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Manau, kad darbas bus tęsiamas, dabartinę partijos vadovybę pasivijo teismo sprendimas už kitų žmonių, už kitos ar kitokios politinės bendruomenės padarytus veiksmus. Partija atrado savy jėgų ir galimybę savyje transformuotis, atversti naują puslapį ir už tą transformaciją susilaikę visuomenės pasitikėjimo, ir koalicijos partnerių pasitikėjimo tai pat“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė G.Landsbergis.

Jis pridūrė, kad bausmės turi būti atliktos, baudos sumokėtos, o „darbai gali būti tęsiami“.

G.Landsbergis taip pat teigė, kad teismai turėtų pasisakyti, kas lėmė, kad apeliacinė instancija pirmąjį nuosprendį pakeitė radikaliai ir nuteisė visus anksčiau išteisintus kaltinamuosius koncerno „MG Grupė“ (anksčiau vadinosi „MG Baltic“) politinės korupcijos byloje.

„Šitas aspektas kelia klausimų ir manau, kad geriausia būtų, jog patys teismų atstovai paaiškintų 180 laipsnių pokytį, dėl to, kad tai tikrai nedidina pasitikėjimo teismų sistema“, – sakė G.Landsbergis.

Jis taip pat teigė, kad reikia atsakyti, kas pasikeitė tarp pirmosios ir antrosios instancijos, nes bylos medžiaga, įrodymai tikriausiai stipriai nesikeitė.

„Ar tai teisėjų kvalifikacija, ar tai kokie nors reguliaciniai aspektai, tą norėčiau išgirsti, paaiškinimus“, – pažymėjo konservatorių vadovas.

Lietuvos apeliacinis teismas trečiadienį pakeitė pirmos instancijos teismo sprendimą ir nuteisė visus kaltinamuosius koncerno „MG Grupė“ (anksčiau vadinosi „MG Baltic“) politinės korupcijos byloje, daliai jų skirtos realios laisvės atėmimo bausmės.

„MG Grupei“, valdančiojoje daugumoje esančiam Liberalų sąjūdžiui ir opozicinei Darbo partijai skirtos atitinkamai daugiau nei 1,1 mln., beveik 377 tūkst. ir daugiau nei 301 tūkst. eurų baudos.

Laisvės atėmimo bausmėmis buvo nuteisti buvęs „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis, buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis, „darbietis“ parlamentaras Vytautas Gapšys, eksliberalams Gintarui Steponavičiui ir Šarūnui Gustainiui skirtos baudos.

Apie byloje vykdomas kratas ir sulaikymus teisėsauga pranešė 2016-ųjų gegužės 12-ąją. Tądien tuometinis Liberalų sąjūdžio vadovas E.Masiulis paskelbė atsistatydinantis iš partijos pirmininko pareigų ir Seimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas