Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Konstitucijos egzamine – rekordinis dalyvių skaičius

Teisingumo ministerijos inicijuotą Konstitucijos egzaminą šiemet laikė rekordinis dalyvių skaičius per visus 18-a metų – daugiau nei 30 tūkstančių, rašoma Teisingumo ministerijos pranešime spaudai.
Karolis Kavolėlis nuotr. Konstitucija
Karolis Kavolėlis nuotr. Konstitucija

Šiemet prie egzamino ketvirtą kartą prisijungė ne tik Lietuvos gyventojai, bet ir tautiečiai iš užsienio: Airijos, Argentinos, Belgijos, Estijos, Ispanijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Jungtinės Karalystės, Kinijos, Nyderlandų, Norvegijos, Suomijos, Šveicarijos, Švedijos, Ukrainos, Vokietijos, Vengrijos ir kt.

Pasak teisingumo ministrės Ewelinos Dobrowolskos, kasmet vis didėjantis šios teisinio švietimo iniciatyvos populiarumas byloja, kad pilietiškų ir savo šalį mylinčių gyventojų tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje vis daugėja. Visi egzamino dalyviai laikė ne tik teisinių žinių patikrinimo, bet ir pilietiškumo egzaminą.

Ministrės teigimu, pastaraisiais metais Konstitucijos egzaminas tapo ne tik atviras diasporos atstovams, bet ir draugiškesnis vartotojui, labiau pritaikytas žmonėms su negalia, tai taip pat prisidėjo prie šio teisinio švietimo iššūkio augančio populiarumo.

18-ame teisinių žinių iššūkyje dalyviai rungėsi skirtingose kategorijose, įskaitant geriausiai Konstituciją išmanantį pasaulio lietuvį, aktyviausią mokyklą ir vyriausią dalyvį. Bus apdovanoti ir geriausiai Konstituciją išmanantys moksleiviai (pagal klases), geriausiai Konstituciją išmanantis studijuojantis teisę ar teisinį išsilavinimą turintis asmuo, geriausiai Konstituciją išmanantis visuomenės atstovas.

Laimėtojai bus paskelbti artimiausiu metu. Jie bus apdovanoti Teisingumo ministerijos įsteigtais prizais: 50 eurų nominalo kolekcinėmis aukso monetomis, planšetiniais kompiuteriais, belaidėmis ausinėmis, momentiniais fotoaparatais, išmaniaisiais laikrodžiais. Taip pat jie sulauks specialaus projekto globėjo LR Prezidento Gitano Nausėdos įsteigto prizo.

Visi egzamino dalyviai savo paskyrose gali rasti uždarų klausimų egzamino dalies rezultatus bei atsisiųsti virtualų diplomą.

Šiemet egzaminą laikė 30 029 dalyviai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai