Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 03 19

Kontrolieriai Vilniaus viešajame transporte nuo šiol keleivių tikrinimą filmuos

Kiekvienas kontrolierius nuo šiol vykdydamas keleivių kontrolę Vilniaus viešajame transporte turės mažą filmavimo kamerą, pritaisytą prie uniformos. Apie tai viešojo transporto keleivius informuos ant kontrolierių aprangos priklijuoti specialūs lipdukai.
Keleivių kontrolė
Keleivių kontrolė / Vilniaus miesto savivaldybės nuotr.

„Kontrolieriai iki šiol vaizdo kameromis filmuodavo tik Keleivių kontrolės autobusiukuose, išrašant pažeidėjams baudas. Tačiau kartais pasitaikydavo ir incidentų troleibusuose ar autobusuose, arba stotelėse. Dėl to, šie pakeitimai leis užtikrinti ne tik kokybiškesnį kontrolierių darbą, nes bus galima stebėti kaip jie elgiasi viešojo transporto priemonėse, bet ir detaliau išnagrinėti keleivių skundus“, – sakė SĮ „Susisiekimo paslaugos“ Keleivių kontrolės skyriaus vadovas Danius Rinkauskas. 

Vilniaus miesto savivaldybės nuotr./Keleivių kontrolė
Vilniaus miesto savivaldybės nuotr./Keleivių kontrolė

SĮ „Susisiekimo paslaugos“ 2012 metais gavo 770, 2013 metais –  55 skundus iš viešojo transporto keleivių. Skunduose keleiviai dažniausiai informuoja apie tai, kodėl dėl vienų ar kitų priežasčių viešuoju transportu naudojosi neįsigiję viešojo transporto bilieto, tačiau kai kuriuose iš šių skundų aptariamas ir kontrolierių darbas.

SĮ „Susisiekimo paslaugų“ Keleivių kontrolės skyriuje dirba 60 kontrolierių, kiekvienas iš jų darbo metu nuo šiol naudosis vaizdo filmavimo įranga. 

Kontrolieriams leidimus dirbti su kameromis išdavė Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija.

Neatmestina, kad tokiu būdu tikimasi lengviau spręsti tarp kontrolierių ir keleivių kylančius konfliktus. Vienas tokių kilo lapkričio pabaigoje, kai į medikus kreipėsi su nepilnamečiai, pareiškę, kad juos Vilniuje, Žirmūnų gatvėje, sumušė viešojo transporto keleivių kontrolieriai. Vienam šešiolikmečiui buvo nudeginta akis. Antrasis skundėsi galvos sumušimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas