Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 26

Koronavirusas Lietuvoje: nustatyti 624 nauji COVID-19 atvejai, 13 žmonių mirė, nauji protrūkiai nustatyti įmonėse

Per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 624 nauji koronaviruso atvejai, pranešė Statistikos departamentas. Mirė dar 13 žmonių.
Žiema Vilniuje
Žiema Vilniuje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Per praėjusią parą izoliuoti 1216 didelės rizikos sąlytį turėję asmenys, iš viso izoliacijoje, įskaitant žmones, kuriems patvirtinta COVID-19 liga, šiuo metu yra 56 108 asmenys.

Atvejų, kai asmenų užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios, t. y. epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, jog asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo, šiuo metu registruota 90. Atkreiptinas dėmesys, kad šie asmenys epidemiologinės diagnostikos metu įvardija įvairias vietas, t. y. parduotuves, degalines, plovyklas, kur lankėsi, tačiau nurodo, jog kontakto laikas trumpas, o kitų asmenų užsikrėtimo atvejai tose vietose nėra registruoti.

Atvejai, fiksuoti protrūkiuose

Naujas protrūkis ketvirtadienį registruotas Joniškio rajone veikiančioje logistikos įmonėje. Iš viso su protrūkiu siejami trys koronavirusinės infekcijos atvejai.

Dar vienas naujas protrūkis fiksuotas Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Šiaulių departamento Maisto skyriuje, kur užsikrėtė keturi darbuotojai. Epidemiologinė diagnostika tęsiama.

Taip pat naujas protrūkis ketvirtadienį fiksuotas Radviliškio technologijų ir verslo mokymo centre. Čia infekcija patvirtinta dviem darbuotojams. Epidemiologinė diagnostika tęsiama.

Dar vienas naujas protrūkis vakarykštę parą, epidemiologų vertinimu, registruotas Rokiškyje veikiančioje žemės ūkio pramonės įmonėje – COVID-19 liga patvirtinta dviem darbuotojams.

Taip pat naujas protrūkis, vertinama, vakar registruotas Pasvalio ligoninės Terapijos ir neurologijos skyriuje, kur iš viso registruoti trys pacientų užsikrėtimo atvejai. Epidemiologinė diagnostika tęsiama.

Ketvirtadienį naujas protrūkis fiksuotas ir Alytaus vandentvarkos įmonėje, kur COVID-19 liga patvirtinta dviem darbuotojams. Šiuo metu vertinama, kiek asmenų turėjo mažos rizikos sąlytį, jie bus registruojami tyrimui dėl koronavirusinės infekcijos.

Dar vienas naujas protrūkis registruotas Kaune veikiančioje pramonės įrenginių gamybos, remonto įmonėje – nustatyti du COVID-19 ligos atvejai.

Vakarykštę parą naujas židinys fiksuotas ir Šilutės maisto gamybos įmonėje – koronavirusinė infekcija patvirtinta penkiems darbuotojams.

Taip pat vakar patvirtinti trys COVID-19 ligos atvejai, kurie, atlikus pirminį vertinimą, yra siejami su Vilniaus šokių asociacijos sportinių šokių klubu. Šiuo metu asmenų užsikrėtimo aplinkybės tikslinamos, epidemiologinė diagnostika tęsiama.

Be to, vakar registruoti devyni koronavirusinės infekcijos atvejai, siejami su protrūkiu Raseinių rajone veikiančioje žuvies perdirbimo įmonėje. Šie asmenys NVSC iniciatyva testuoti kaip turėję mažos rizikos sąlytį su užsikrėtusiaisiais. Iš viso nuo vasario 8 d. registruoti 23 su šiuo protrūkiu siejami atvejai. NVSC Kauno departamento specialistai vyko į židinį, kur įmonėje atlikta protrūkio epidemiologinė diagnostika, teiktos rekomendacijos dėl infekcijos valdymo priemonių.

Taip pat tęsiasi protrūkis Joniškio rajone veikiančioje žemės ūkio bendrovėje – vakar registruoti šeši nauji koronavirusinės infekcijos atvejai. Iš viso su protrūkiu siejama 13 COVID-19 ligos atvejų, įskaitant antrinius. Nustatyti 27 mažos rizikos sąlytį turėję asmenys, kuriuos NVSC užregistravo tyrimui dėl COVID-19 ligos.

Vakarykštę parą taip pat registruoti COVID-19 ligos atvejai, siejami su protrūkiais Vilniaus lopšelyje-darželyje „Pagrandukas“ (vienoje iš grupių), Šiaulių lopšelyje-darželyje „Pupų pėdas“, Marijampolės lopšelyje-darželyje ,,Šaltinėlis“, Klaipėdos lopšelyje-darželyje „Bitutė“, Šilutės lopšelyje-darželyje „Pušelė“, Marijampolės savivaldybės sporto centro ,,Sūduva“ jaunimo krepšinio komandoje, Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Klaipėdos skyriaus Šilutės poskyryje.

Taip pat tęsiasi protrūkiai nerūdijančio plieno produktais Kaune prekiaujančioje įmonėje, Marijampolės pieno pramonės įmonėje.

Atvejų, susijusių su protrūkiais šeimose, praėjusią parą visoje Lietuvoje, šiuo metu turimais duomenimis, registruoti 77.

Savo ruožtu, visuomenės sveikatos specialistai ragina žmones laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti asmens apaugos priemones, laikytis fizinės distancijos ir kita.

Praėjusią parą nuo COVID-19 mirė 50–99 metų žmonės

Praėjusią parą nuo COVID-19 mirė 13 žmonių, jiems buvo nuo 50 iki 99-erių metų, rodo penktadienį paskelbti Statistikos departamento duomenys.

Šeši mirusieji priklausė 80–89 metų grupei, keturi – 70–79 metų grupei, du – 90–99 metų grupei, o vienas – 50–59 metų grupei.

Visi šie žmonės mirė ligoninėse.

Statistikos departamentas atkreipia dėmesį, kad mirusiųjų skaičius yra išankstinis ir per kelias dienas gali pasipildyti vėluojančiais įrašais.

Nuo COVID-19 Lietuvoje iš viso mirė 3225 žmonės. Su šia infekcine liga – tiesiogiai ir netiesiogiai – siejamos 6286 mirtys.

Daugiausiai mirusiųjų nuo COVID-19 – 1152 žmonės – priklausė 80–89 metų grupei. Trims mirusiems žmonėms buvo nuo 20 iki 29-erių metų.

Ligoninėse šiuo metu gydomi 942 COVID-19 pacientai, iš jų 76 – reanimacijoje

Lietuvos ligoninėse šiuo metu gydomi 942 COVID-19 pacientai, 76 iš jų – reanimacijoje, penktadienį pranešė Statistikos departamentas.

Deguonis papildomai tiekiamas 788 ligoniams, 43 pacientams taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija.

Per parą į ligonines dėl COVID-19 paguldyti 83 žmonės.

Dėl koronaviruso šiuo metu nedirba 15 gydytojų ir 51 slaugytojas, izoliacijoje jų yra atitinkamai 9 ir 20.

Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 susirgo 196 tūkst. 690 žmonių.

Pagal deklaruojamus duomenis, tebeserga 55 tūkst. 142 užsikrėtusieji, tačiau statistiškai skaičiuojama, kad sirgti turėtų gerokai mažiau – 7697 asmenys.

Operatyvūs praėjusios paros COVID-19 pandemijos rodikliai

Paskutinės paros naujų atvejų skaičius: 624

Paskutinių 7 d. naujų atvejų vidurkis parai: 526

Paskutinių 7 d. pokytis, palyginti su ankstesnėm 7 d.: 12,8 proc.

Iš viso buvusių / esamų atvejų skaičius (iš jų laboratoriškai patvirtintų: 192114): 196690

Statistinis šiuo metu sergančių asmenų skaičius (deklaruotas: 55142): 7697

Statistinis gyvų pasveikusių asmenų skaičius (deklaruotas: 134818): 182263

Statistinis gyvų pasveikusių asmenų skaičius (deklaruotas: 134818): 182263

Per parą epidemiologiškai ištirtų atvejų skaičius: 893

Per parą dėl rizikingo sąlyčio izoliuotų asmenų skaičius: 1216

Per parą izoliuotų atvykusių asmenų skaičius: 2585

Bendras izoliacijoje esančių asmenų skaičius: 24529

Iš viso vakcinuota pirma skiepo doze: 143092

Iš viso vakcinuota dviem skiepo dozėmis: 70853

Naujai per parą į stacionarą paguldyti pacientai dėl COVID-19 ligos: 83

Naujai pradėtų gydyti taikant deguonies terapiją COVID-19 pacientų skaičius: 50

Naujai pradėtų gydyti taikant dirbtinę plaučių ventiliaciją COVID-19 pacientų skaičius: 1

Per praėjusią parą mirusiųjų nuo COVID-19 skaičius: 13

Iš viso nuo COVID-19 mirusiųjų skaičius: 3225

Ketrvirtadienį Lietuvoje patvirtinti 538 nauji koronaviruso atvejai, pranešė Statistikos departamentas. Mirė dar 6 žmonės.

Ketvirtadienį premjerė Ingrida Šimonytė teigė, kad sulėtėjusį epidemiologinės situacijos gerėjimą galėjo lemti didesnis gyventojų mobilumas.

„Paprasčiausia sąsaja yra ta, kad praėjusį pirmadienį buvo atverta dalis paslaugų ir taip pat dalis prekybos ne maisto prekėmis vietų, mažesnių parduotuvių. Ir labai aiškiai matėme nuo pat pirmos dienos smarkiai išaugusį žmonių mobilumą“, – sakė ministrė pirmininkė.

Ji taip pat tikino, kad visuotinę vakcinaciją nuo COVID-19 Lietuvoje galėtume pradėti pavasario pabaigoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas