Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 02 19 /10:30

Koronavirusas Lietuvoje: patvirtinti 9488 atvejai, 12 žmonių mirė

Per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 9488 nauji koronaviruso atvejai, mirė 12 žmonių, šeštadienį pranešė Statistikos departamentas. Iš patvirtintų atvejų pirminių yra 8131, antrinių – 1351, tretinių – šeši.
Patvinę krantai ir ledų sangrūda Neryje
Vilnius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Ligoninėse šiuo metu gydoma 1764 COVID-19 sergančių pacientai, 104 iš jų – reanimacijoje.

Nuo pandemijos pradžios šia infekcine liga Lietuvoje mažiausiai vieną kartą užsikrėtė 856 361 gyventojas, nuo jos mirė 8236 žmonės.

14 dienų naujų susirgimų koronavirusu skaičius 100 tūkst. gyventojų siekia 4135,3 atvejo, o septynių dienų teigiamų diagnostinių testų rodiklis – 51,3 procento.

207 gyventojai gavo pirmąją vakcinos nuo COVID-19 dozę, 755 – antrą, o 805 – sustiprinančiąją. Iš viso per parą paskiepyta 1767 žmonės.

Visi praėjusią parą nuo COVID-19 mirę žmonės buvo vyresni nei 60 metų, pilnai paskiepyti buvo septyni iš jų. Po vieną mirusį žmogų buvo iki 69-erių ir iki 99 metų amžiaus ir abu buvo pilnai paskiepyti, trys – iki 79-erių, iš kurių paskiepyti du, o septyni – iki 89 metų, o skiepyti trys.

Nuo praėjusių metų pabaigos sparčiai augęs naujų susirgimų skaičius po truputį mažėti pradėjo šių metų vasario pradžioje. Vasario 5-ąją pasiektas naujų atvejų rekordas, kai per parą nustatyta daugiau kaip 14 tūkst. užsikrėtimų koronavirusu.

Lietuvos statistikos departamentas skelbia, kad preliminarus ir labai apytikslis pandemijos meto perteklinių mirčių skaičius yra 11 tūkst. gyvybių. Daugiau kaip pusė perteklinio mirtingumo įvyko dar prieš masinės vakcinacijos pradžią.

Šalyje itin sparčiai plintant koronaviruso omikron atmainai, siekiama optimizuoti šeimos gydytojų darbą, dėl to jau nuo šios savaitės jiems nebelieka prievolės esveikata.lt sistemoje užregistruoti kiekvieno lengva ar vidutine COVID-19 ligos forma persirgusio paciento arba paciento, kuriam buvo diagnozuota besimptomė ligos forma, pasveikimo nuo šios ligos fakto.

Tai reiškia, kad pasveikimo faktui konstatuoti šeimos gydytojui nebereikia skirti papildomos konsultacijos: toks asmuo laikomas pasveikusiu, praėjus 10 dienų nuo izoliacijos pradžios, tad sutaupytą laiką medikai gali skirti kitų pacientų gydymui, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas