Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 05 13 /13:54

Koronavirusas Lietuvoje: per parą patvirtinta 14 naujų atvejų, ligoninėse – 100 pacientų

Koronavirusas per parą Lietuvoje diagnozuotas 14 žmonių. Nuo epidemijos pradžios patvirtintų ligos atvejų skaičius Lietuvoje siekia 1505. Pasveikusiais laikomi – 908 asmenys. Dar serga – 537, trečiadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM). Nuo koronaviruso šalyje iš viso mirė 54 žmonės, šeši koronavirusu užsikrėtę žmonės mirė dėl kitų priežasčių.
Tyrimai dėl koronaviruso
Tyrimai dėl koronaviruso / 123RF.com nuotr.

SAM nurodo, kad dėl įtariamo COVID-19 per parą ištirti 7878 ėminiai. Iki šiol iš viso ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso 200 264.

Antradienį Lietuvoje pranešta apie dar keturias mirtis nuo koronaviruso, taip pat užregistruotas vienas įvežtinis atvejis. Apie tai skaitykite čia.

Aurelijus Veryga antradienį spaudos konferencijoje tikino, kad jau galvojama ir prievolę dėvėti kaukes lauke pakeisti rekomendacija. SAM pateikė rekomendacijas dėl vestuvių, krikštynų, jubiliejų organizavimo, sušvelnino apribojimus laidotuvių apeigoms bei gedulingiems pietums karantino metu. Taip pat nustatyta, kaip galės veikti grožio, tatuiruočių salonai, soliariumai bei ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupės.

Svarbiausias trečiadienio naujienas apie koronaviruso plitimą Lietuvoje sekite žemiau:

Rūšiavimas
Naujausi viršuje
Naujausi apačioje

Patvirtinti koronaviruso atvejai: Lietuva – 1505, Latvija – 951, Estija – 1751

13:54

Baltijos šalyse iki trečiadienio vidurdienio iš viso patvirtinti 4207 užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejai, 54 mirtys užfiksuotos Lietuvoje, 61 – Estijoje, 19 – Latvijoje, rodo BNS iš oficialių institucijų surinkti duomenys.

Lietuva: patvirtinti 1505 atvejai, atlikti 200 tūkst. 264 tyrimai, mirė 54 žmonės.

Latvija: patvirtintas 951 atvejis, atlikti 81 tūkst. 246 tyrimai, mirė 19 žmonių.

Estija: patvirtinti 1751 atvejai, atlikti 66 tūkst. 102 tyrimai, mirė 61 žmogus.

NVSC: ištyrus visus Antavilių pensionato gyventojus, nustatytas vienas naujas atvejis

13:36

Ištyrus visus koronaviruso židiniu tapusio Antavilių pensionato gyventojus, koronavirusas nustatytas vienam.

„Vakar buvo gauti rezultatai ir COVID-19 liga nustatyta tik vienam, trečiame korpuse gyvenančiam gyventojui – tame korpuse, kur iš tikrųjų infekcija ir plinta“, – spaudos konferencijoje trečiadienį sakė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė.

Pasak jos, asmuo simptomų nejaučia.

Iš viso ištirti 198 neužsikrėtę ir sąlyčio su užsikrėtusiais neturėję pensionato gyventojai.

R.Lingienė pabrėžė, kad visi gyventojai tirti atsižvelgus į viruso plitimą įstaigoje bei tai, kad tokio ištyrimo primygtinai prašė įstaigos administracija.

„Viena iš priežasčių buvo Antavilių administracijos primygtinis prašymas ištirti visus gyventojus, kas sukėlė mums įtarimus, kad šioje įstaigoje nepilnai laikomasi infekcijų kontrolės reikalavimų ir kitų priemonių, skirtų COVID-19 ligos prevencijai, nes jeigu jų būtų laikomasi, na niekaip nereikėtų tirti visų gyventojų, tik tuos, kurie turėjo sąlytį“, – sakė NVSC atstovė.

Pensionate šiuo metu serga 35 asmenys: 22 gyventojai ir 13 darbuotojų. Antavilių pensionato direktoriaus pavaduotoja Birutė Šarakauskienė tikina, kad padėtis labai neraminanti, mat naujausia infekcija aptikta ypač saugioje zonoje buvusiai senolei. Daugiau apie tai skaitykite čia.

COVID-19 susirgo iš Vilniaus klinikinės ligoninės išrašyti pacientai, vykdoma kitų pacientų apklausa

13:01

Vilnius, gegužės 13 d. (BNS). Paaiškėjus, kad COVID-19 susirgo trys iš Vilniaus miesto klinikinės ligoninės išrašyti pacientai, Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) pradėjo kitų iš koronaviruso židiniu tapusių skyrių išrašytų pacientų apklausą.

„Epidemiologinės diagnostikos metu nustatyta, kad trys iš ligoninės Vidaus ligų skyriaus išrašyti asmenys susirgo COVID-19 liga po jų išrašymo. Vykdoma labai intensyvi visų kitų išrašytų anksčiau, 14 dienų laikotarpyje, asmenų apklausa“, – spaudos konferencijoje trečiadienį sakė NVSC Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė.

Viruso židiniais šioje ligoninėje yra tapę Vidaus ligų ir Reanimacijos skyriai. Plačiau apie tai skaitykite čia.

Visų praėjusio savaitgalio prevencinių tyrimų atsakymai – neigiami

12:51

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) informuoja, kad jau aiškūs visų gegužės 9–10 d. prevenciškai dėl koronaviruso infekcijos (COVID-19) išsityrusių 1629 žmonių rezultatai – visi jie yra neigiami.

 Net 63 proc. tiriamųjų buvo ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigų darbuotojai, jų registravosi – 1031. Taip pat tarp tiriamųjų buvo: medikų – 221, vaistininkų – 191, prekybos vietų darbuotojų – 135, socialinių darbuotojų – 49, pareigūnų – 2. Aktyviausiai tyrimams registravosi Vilniaus ir Kauno gyventojai.

SAM primena, kad šiuo metu prevenciškai periodiškai tiriami šimtai įvairiose šalies gydymo įstaigose dirbančių medikų, socialinės globos ir slaugos įstaigų darbuotojų, taip pat socialines paslaugas namuose teikiančių specialistų, valstybės sienos apsaugos, muitinės, policijos pareigūnai, ugniagesiai gelbėtojai, energetikos įmonių darbuotojai, dirbantys dispečerinių centruose.

Tyrimai atliekami ir Viešojo saugumo tarnybos, Vadovybės apsaugos departamento, Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistams, Valstybinės augalininkystės tarnybos specialistams, kariškiams, vaistinių ir prekybos vietų darbuotojams, ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigų darbuotojams. Prevenciškai taip pat tiriami naujai į ligonines guldomi pacientai bei į slaugos ligonines perkeliami pacientai.

Tikslinių grupių prevenciniai tyrimai pradėti, užtikrinus į mobilius punktus besikreipiančių gyventojų, jaučiančių simptomus, mėginių ištyrimą. Profilaktiškai atliekamas testavimas leidžia garantuoti ir priešakinėse fronto linijose kovojančiųjų, ir visuomenės saugumą. Plečiant testuojamųjų ratą, siekiama apsaugoti labiausiai pažeidžiamus visuomenės narius, ypač sergančius lėtinėmis ligomis, vyresnio amžiaus, kuriems susirgti rizika – didžiausia.

Užsikrėtė autobuso vairuotojas Vilniuje

12:31 Atnaujinta 13:21

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento vadovė R.Lingienė pristatydama naujausius duomenis apie susirgimus sakė, kad užsikrėtė „Vilniaus viešojo transporto“ vairuotojas – 53 maršruto autobuso.

Vilniaus viešojo transporto vadovybė prašys Nacionalinio visuomenės sveikatos centro atlikti tyrimus visiems vairuotojams, sako įmonės vadovas Rimantas Markauskas.

Pasak R. Markausko, minėtas vairuotojas pats kreipėsi dėl tyrimo po to, kai koronavirusas nustatytas jo sutuoktinei, dirbančiai Vilniaus klinikinėje ligoninėje – šioje gydymo įstaigoje Antakalnyje nustatytas užkrato židinys.

Plačiau apie tai skaitykite čia.

Ligoninėse dėl koronaviruso gydoma šimtas žmonių, 11 – reanimacijoje

12:25

Dėl koronaviruso ligoninėse šiuo metu gydoma šimtas žmonių, 11 – reanimacijoje, skelbia Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

„Stacionaruose gydoma yra 100 asmenų, reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuose – 11, taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija – penkiems ir gydymas su deguonies kaukėmis – 32 asmenims“, – spaudos konferencijoje trečiadienį sakė NVSC Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė.

Koronavirusas Lietuvoje nustatytas 1505 asmenims, vis dar serga 537 žmonės, o 908 laikomi pasveikusiais, 181 iš jų – medikai.

Nuo koronaviruso mirė 54 žmonės, šeši koronavirusu užsikrėtę žmonės mirė dėl kitų priežasčių.

Per parą 14 naujų atvejų

10:49

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) gegužės 13 d. duomenimis:

  • Patvirtintų ligos atvejų skaičius konkretiems žmonėms: 1505
  • Sergančių žmonių skaičius: 537
  • Per vakar dieną patvirtintų naujų COVID 19 susirgusių žmonių skaičius: 14
  • Mirusių nuo COVID 19 žmonių skaičius: 54
  • Užsikrėtusieji koronavirusu, mirę dėl kitų priežasčių: 6
  • Pasveikusių žmonių skaičius: 908
  • Izoliacijoje esančių žmonių skaičius:  273
  • Paveiktomis teritorijomis laikomos visos šalys

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos gegužės 13 d. 7 val. duomenimis:

  • Per vakar dieną ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 7878
  • Iki šiol iš viso ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 200264

LABORATORIJŲ DARBAS: tyrimų srautai šalies laboratorijose. Ši lentelė rodo laboratorijų darbą, tyrimų srautus, atlikimo apimtis už paėjusią dieną. Tai yra atlikti tyrimai, o ne nauji atvejai.  

Laboratorijų darbas
Laboratorijų darbas

*Laboratorijos teikia bendrą iš gautų ėminių nustatytą koronaviruso infekcijų skaičių. Į šį skaičių įeina tiek naujai nustatytieji atvejai, tiek pakartotiniai. Primename, kad žmogus bus laikomas pasveikusiu, kai du iš eilės atlikti pakartotiniai testai dėl koronaviruso infekcijos, esant ne mažesniam nei paros intervalui, bus neigiami. Arba praėjus 37 dienoms nuo diagnozuoto užsikrėtimo, jei dėl tam tikrų priežasčių vėlesni tepinėliai dėl viruso nebus ištirti. Jei atlikus pakartotinį tyrimą bus gautas teigiamas atsakymas, šeimos gydytojas tęs paciento stebėseną bei gydymą ir siųs pakartoti tyrimą ne anksčiau kaip po 14 dienų.

Paskutinis atnaujinimas 2020-05-13 10:49
15min nuotr./Mitai apie priemones nuo COVID-19
15min nuotr./Mitai apie priemones nuo COVID-19
15min nuotr./Mitai apie COVID-19 sklaidą
15min nuotr./Mitai apie COVID-19 sklaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas