Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 01 /14:57

Koronavirusas Lietuvoje: per parą patvirtinti tik trys nauji užsikrėtimo atvejai, visi jie – Vilniuje

Per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 3 nauji užsikrėtimo koronavirusu atvejai. Sveikatos apsaugos ministerijos skelbiamais duomenimis, šiuo metu serga 363 žmonių, mirė 70, o pasveiko 1236 pacientai. Iš viso šalyje patvirtinta 1678 užsikrėtimo COVID-19 atvejai.
Darbas COVID-19 mėginių laboratorijoje
Darbas COVID-19 mėginių laboratorijoje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Savaitgalį patvirtintos dvi mirtys ir 13 užsikrėtimo virusu atvejų. Mirtys registruotos Vilniaus apskrityje, 81–90 metų ir 51–60 metų amžiaus grupės gyventojams, turėjusiems gretutinių lėtinių ligų. Iš naujų koronaviruso atvejų septyni nustatyti Vilniaus apskrityje, kiti – Klaipėdos, Utenos ir Telšių apskrityse. Keturi atvejai yra įvežtiniai – liga nustatyta iš Anglijos, Švedijos ir Danijos grįžusiems asmenims.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos birželio 1 d. 9 val. duomenimis:

  • Per vakar dieną ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 1995
  • Iki šiol iš viso ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 304854 (iš jų – 96562 iš mobilių punktų)

Svarbiausias koronaviruso pandemijos naujienas skaitykite žemiau:

Tiesiogiai  30 s.
Naujausi viršuje
Naujausi apačioje

Vilniaus psichiatrinės ligoninės darbuotoja nejautė COVID-19 simptomų

14:57

Penktadienį profilaktinio darbuotojų tyrimo metu, Respublikinės Vilniaus psichiatrinės ligoninės 8-ojo skyriaus  darbuotojai nustatytas COVID-19 atvejis.

Ligoninės direktorius Arūnas Germanavičius pranešime nurodė, kad darbuotoja jokių ligos simptomų nejautė, skyriuje buvo laikomasi visų saugos priemonių, epidemiologinę situaciją nedelsiant įvertino bei toliau tiria Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

„Visi galimai su darbuotoja kontaktavę asmenys identifikuoti ir tęsia saviizoliaciją, skyriaus darbuotojams bei pacientams atlikti papildomi tyrimai. Šiuo metu jau yra pirmųjų ėminių pacientams atsakymai – visi jie neigiami. Įvertinus situaciją ir pacientų būklę,  skyriuje toliau teikiamos psichikos sveikatos priežiūros paslaugos, vyksta aktyvus pacientų būklės stebėjimas“, – teigia A.Germanavičius.

Dėl koronaviruso ligoninėse gydomi 64 pacientai, reanimacijose – trys

14:37

Dėl koronaviruso ligoninėse gydomi 64 pacientai, iš jų reanimacijos skyriuose – trys, pirmadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

„Ligoninėse šiuo metu gydomi 64 pacientai, iš jų reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuose – trys, dirbtinė plaučių ventiliacija taikoma vienam ligoniui ir su deguonies kaukėmis gydomi 18 pacientų“, – spaudos konferencijoje sakė NVSC Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė.

Bendras patvirtintų koronaviruso atvejų skaičius siekia 1678, iš jų 343 medikams, tebeserga 363 užsikrėtusieji, pasveiko 1236, iš jų 254 medikai.

Nuo koronaviruso iš viso mirė 70 asmenų, dar devyni susirgusieji mirė dėl kitų priežasčių. 

Visi trys nauji koronaviruso atvejai nustatyti Vilniaus sveikatos priežiūros įstaigose

12:29

„Vienas atvejis yra susijęs su Santaros klinikomis – susirgo darbuotojo artimas asmuo, taip pat užsikrėtė Respublikinės Vilniaus psichiatrijos ligoninės slaugytoja ir Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės slaugytojo padėjėja“, – sakė NVSC Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė.

Anot jos, Psichiatrijos ligoninėje darbuotojos susirgimas nustatytas atliekant profilaktinį patikrinimą, sąlytį su užsikrėtusiąja turėjo aštuoni kolegos ir aštuoni pacientai.

Kaip teigia NVSC atstovė, pirminiais duomenimis, koronavirusu užsikrėtusi Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės slaugytojo padėjėja sąlyčio su kolegomis ar pacientais neturėjo.

„Tyrimas atliktas prieš grįžtant iš atostogų, šeimoje nustatytas vienas sąlytį turėjęs asmuo“, – per spaudos konferenciją pirmadienį sakė R.Lingienė.

Savaitgalį patvirtinta 13 užsikrėtimo atvejų ir trys mirtys

Per savaitgalį NVSC patvirtino 13 naujų užsikrėtimo koronavirusu atvejų: vieną – Telšių apskrityje, po du – Utenos ir Klaipėdos apskrityse, aštuonis – Vilniaus apskrityje.

Koronavirusas vienam iš Vilniuje nustatytų atvejų patvirtintas po mirties, jis mirė dėl kitų priežasčių.

Iš dvylikos per savaitgalį patvirtintų aktyvių ligos atvejų, anot NVSC, keturi yra įvežtiniai: du – iš Švedijos, po vieną – iš Anglijos ir Danijos.

Šeši atvejai yra susiję su židiniais Santaros klinikose ir Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje. Taip pat COVID-19 liga patvirtinta Ignalinos rajono ligoninės darbuotojui bei Vilniaus miesto klinikinės ligoninės darbuotojui, dirbančiam padalinyje, kuriame gydomi koronavirusu sergantys žmonės.

Mirė dar vienas Ukmergės gyventojas

Šeštadienį NVSC taip pat pranešė apie dvi mirtis nuo COVID-19.

Vienas mirusysis priklausė 81–90 metų amžiaus grupei, kitas – 51–60 metų amžiaus grupei, abu jie turėjo gretutinių ligų.

„Abu asmenys mirė Santaros klinikose“, – teigė R.Lingienė.

Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktorius Sarius Varnas savo paskyroje „Facebook“ pranešė, kad Santaros klinikose miręs 51-60 metų amžiaus grupei priklausęs Ukmergės gyventojas sirgo dar keletu gretutinių ligų. Tai jau 9-oji koronaviruso auka Ukmergės rajone. Šis asmuo į gydymo įstaigą Vilniuje iš savo namų Ukmergėje buvo išvežtas beveik prieš du 2 mėnesius.

Užgeso dar penki koronaviruso židiniai

Kaip informavo NVSC atstovė, šiuo metu užgesusiais laikomi dar penki koronaviruso židiniai.

„Suvaldytas buvęs protrūkis Respublikinėje Kauno ligoninėje, paskutinis atvejis registruotas gegužės 8 dieną. Klaipėdos universitetinėje ligoninėje buvęs protrūkis taip pat suvaldytas, paskutinis atvejis nustatytas – irgi gegužės 8 dieną“, – kalbėjo NVSC Vilniaus departamento direktorė.

„Dar vienas protrūkis suvaldytas Paliatyvios pagalbos ir šeimos sveikatos centre, esančiame irgi Klaipėdoje, paskutinis atvejis registruotas gegužės 18 dieną – šiandien yra lygiai 14 dienų nuo paskutinio atvejo“, – pridūrė R.Lingienė.

Anot jos, židiniai taip pat užgesinti Kartenos katalikiškosios palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje bei šalia Nemenčinės esančiuose globos ir slaugos namuose „Senevita“.

Per parą – trys nauji atvejai

10:15

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) birželio 1 d. duomenimis:

  • Patvirtintų ligos atvejų skaičius konkretiems žmonėms: 1678
  • Sergančių žmonių skaičius: 363
  • Per vakar dieną patvirtintų naujų COVID-19 susirgusių žmonių skaičius: 3
  • Mirusiųjų nuo koronaviruso žmonių skaičius: 70
  • Užsikrėtusieji koronavirusu, mirę dėl kitų priežasčių: 9
  • Pasveikusių žmonių skaičius: 1236
  • Izoliacijoje esančių žmonių skaičius:  336
  • Paveiktomis teritorijomis laikomos visos šalys

LABORATORIJŲ DARBAS: tyrimų srautai šalies laboratorijose. Ši lentelė rodo laboratorijų darbą, tyrimų srautus, atlikimo apimtis už praėjusią dieną. Tai yra atlikti tyrimai, o ne nauji atvejai.  

Laboratorijų darbas
Laboratorijų darbas

Laboratorijos teikia bendrą iš gautų ėminių nustatytą koronaviruso infekcijų skaičių. Į šį skaičių įeina tiek naujai nustatytieji atvejai, tiek pakartotiniai. Primename, kad žmogus bus laikomas pasveikusiu, kai du iš eilės atlikti pakartotiniai testai dėl koronaviruso infekcijos, esant ne mažesniam nei paros intervalui, bus neigiami. Arba praėjus 37 dienoms nuo diagnozuoto užsikrėtimo, jei dėl tam tikrų priežasčių vėlesni tepinėliai dėl viruso nebus ištirti. Jei atlikus pakartotinį tyrimą bus gautas teigiamas atsakymas, šeimos gydytojas tęs paciento stebėseną bei gydymą ir siųs pakartoti tyrimą ne anksčiau kaip po 14 dienų.

Kitas atnaujinimas po   30 s.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito