Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 09 05 /11:00

Koronavirusas nesitraukia: Lietuvoje – 36 nauji susirgimai, daugumos atvejų aplinkybės neaiškios

Praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 36 nauji koronaviruso atvejai, bendras skaičius siekia 3040, šeštadienį BNS informavo Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.
Mobilus koronaviruso patikros punktas
Mobilus koronaviruso patikros punktas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Šiuo metu koronaviruso infekcija tebeserga 989 asmenys, 1952 – pasveiko.

Nuo COVID-19 iš viso mirė 86 asmenys, dėl kitų priežasčių mirė 13 užsikrėtusiųjų.

Izoliacijoje yra 5882 žmonės.

Nuo birželio 1 dienos Lietuvoje nustatyti 206 įvežtiniai atvejai.

Daugumos naujų atvejų užsikrėtimo aplinkybės neaiškios

Daugumos praėjusią parą nustatytų koronaviruso atvejų užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios, šeštadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Jo teigimu, iš viso penktadienį patvirtinta 14 tokių atvejų.

Septyni patvirtinti Vilniaus apskrityje, keturi – Kauno, po vieną – Klaipėdos, Marijampolės ir Utenos apskrityse.

NVSC atstovė Vilda Bajoriūnienė informavo BNS, kad dar penki atvejai nustatyti žmonėms, bendravusiems su sergančiaisiais, tačiau šie nauji atvejai su žinomais židiniais nesiejami.

Du tokie atvejai patvirtinti Kauno apskrityje, po vieną – Šiaulių, Tauragės ir Vilniaus apskrityse.

Epidemiologų teigimu, kiti nustatyti atvejai siejami su jau žinomais židiniais, kurie ir toliau plečiasi.

Penki nauji atvejai siejami su Šiauliuose esančia siuvimo įmone „Interscalit“, anot epidemiologų, pirmas susirgimas čia patvirtintas trečiadienį, o šiuo metu jau židiniu siejami jau septyni susirgimai.

Vienas koronaviruso atvejis siejamas ir su protrūkiu Tauragės rajone esančiame Kęstučio batalione, kur iš viso su židiniu siejami jau 33 susirgimai.

Trys nauji atvejai siejami su įmonėmis „Montuotojas“ ir „Energomazgas“, dalyvaujančiomis Vilniaus kogeneracinės jėgainės statybų projekte, iš viso su šiuo protrūkiu siejama 14 atvejų.

Dar du nauji atvejai siejami su protrūkiu Vilniaus oro uosto pasienio užkardoje, susirgę asmenys simptomų nejaučia, iš viso su židiniu siejami šeši atvejai.

Vienas atvejis Vilniaus apskrityje siejamas su choru „Draugiški projektai“, trys nauji atvejai Utenos apskrityje siejami su šeimyniniu protrūkiu Molėtų rajone.

Kauno apskrityje nustatyti du atvejai siejami su krikštynų švente Raseinių rajone, su šiuo židiniu iš viso susiję penki atvejai.

Padarė išimtį

15min skelbė, kad Latvija, kurioje sergamumo rodiklis keturis kartus mažesnis, penktadienį padarė išimtį Lietuvai ir Estijai – dar savaitę atvykstantiesiems iš šių Baltijos burbulo šalių izoliuotis nereikės.

Išimtį Lietuvai, kurios rodiklis penktadienį taip pat viršijo 16 atvejų 100 tūkst. gyventojų ribą, padarė ir Estija. Ji nurodė, kad saviizoliacija Lietuvos atveju nebus taikoma, jeigu rodiklis liks žemesnis nei 17.6.

Penktadienį, rugsėjo 4 d., atnaujintas labiausiai koronaviruso (COVID-19) infekcijos paveiktų šalių sąrašas, kuris įsigalioja nuo ateinančio pirmadienio, t.y. rugsėjo 7 d. Paveiktų valstybių sąrašą papildė Norvegija, Vengrija ir Kanada, šiose šalyse sergamumo rodikliui per paskutines 14 dienų viršijus 16 atvejų 100 tūkst. gyventojų. Iš paveiktų šalių atvykusiems ar per paveiktas šalis keliavusiems žmonėms yra privaloma izoliuotis, skelbia Sveikatos apsaugos ministerija.

Ką tikrai žinome apie koronavirusą?
Ką tikrai žinome apie koronavirusą?

Šiuo metu Europos ekonominės erdvės šalyse mažesnis nei 16 atvejų 100 tūkst. gyventojų rodiklis yra trijose šalyse: Latvijoje, Suomijoje ir Kipre. Sergamumo rodiklis Lietuvoje taip pat viršijo paveiktoms šalims nustatytą slenkstį ir šiuo metu siekia 16,1.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas