Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 10 /12:42

Koronavirusas nustatytas Lietuvos pašto Antakalnio skyriaus darbuotojui

Lietuvos paštas informuoja, kad trečiadienį Vilniaus 40-ojo pašto skyriaus (Antakalnyje) laiškininkui patvirtintas COVID-19. Visi darbuotojai, kurie turėjo su laiškininku kontaktą, saviizoliuojasi. Pašto skyrius laikinai uždaromas, patalpos dezinfekuojamos, skelbia įmonė.
Lietuvos pašto skyrius Antakalnyje
Lietuvos pašto skyrius Antakalnyje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Atkreipiame dėmesį, kad Lietuvos pašto darbuotojai, aptarnaudami klientus laikosi maksimalių saugumo priemonių – paslaugas atlieka iki slenksčio, privalo dezinfekuotis rankas bei dėvėti kaukes. Tos siuntos, ant kurių yra užrašytas telefono numeris, dedamos į siuntų savitarnos terminalus, tam, kad būtų kuo plačiau užtikrintas bekontaktinis siuntų perdavimas“, – sako Lietuvos pašto korporatyvinių reikalų departamento vadovė Vaida Budrienė.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė BNS trečiadienį sakė, kad, pirminiais duomenimis, laiškininko užsikrėtimas yra susijęs su COVID-19 susirgusiu „Norfos“ darbuotoju.

„Laiškininkas yra „Norfos“ darbuotojo artimas asmuo, tačiau daugiau informacijos kol kas neturime“, – teigė ji.

Lietuvos paštas taip pat informuoja, kad dėl darbuotojų saviizoliacijos, 40-ojo pašto aptarnavimo teritorijoje, gali šiek tiek vėluoti išmokų pristatymas. Šiuo metu dedamos ypatingos pastangos, kad kuo greičiau būtų surasti pavaduojantys laiškininkai.

Pasak pašto atstovų, dėl susidariusios padėties Lietuvos paštas keičiasi informacija ir bendradarbiauja su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru ir kitomis institucijomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas