Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 06

Koronavirusu susirgo ir Plungės ligoninės vadovas

Plungės rajonas išlieka labiausiai COVID-19 paveiktų rajonų: čia sergamumas tris kartus didesnis nei vidutiniškai Lietuvoje. Vienu didžiausių židinių tapo Stonaičių socialinės globos namai ir Plungės ligoninė. Virusas paveikė ir šios ligoninės vadovą Antaną Martusevičių.
COVID-19 susirgo ir Plungės ligoninės vadovas Antanas Martusevičius. Kurį laiką jis buvo gydomas Šiauliuose.
COVID-19 susirgo ir Plungės ligoninės vadovas Antanas Martusevičius. Kurį laiką jis buvo gydomas Šiauliuose. / 15min ir Plungės ligoninės nuotr.

Plungės rajone užfiksuoti 489 koronaviruso atvejai, 7 asmenys mirė. Per 14 parų 100 tūkst. gyventojų tenka 1482 atvejai, kai Lietuvoje tuo tarpu – 416.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Telšių departamento direktorė Giedrė Ligeikienė teigė, kad pastaruoju metu stebima, kad situacija Plungėje stabilizuojasi – naujų židinių neatsiranda, buvusiuose situacija gerėja, o nauji atvejai daugiau susiję su šeiminiais susirgimais, kai užsikrečiama nuo artimųjų.

„Neabejotinai prie to prisidėjo nuo spalio 26 d. paskelbtas karantinas, taip pat gana griežtos sąlygos, įvestos dar spalio 16 d. Na, ir, žinoma, milžiniškos epidemiologų pastangos atsekti užsikrėtimo grandines ir užkirsti kelią infekcijai toliau plisti“, – teigė G.Ligeikienė.

„Yra ir gera, ir bloga žinia: vis dar esame pirmi Lietuvoje, tačiau ir išsveiksime pirmi“, – teigė Plungės meras Audrius Klišonis. Anot jo, jau baigiama susitvarkyti su didžiuoju židiniu – Stonaičių socialinės globos namais, kur buvo nustatyta daugiau nei šimtas teigiamų koronaviruso atvejų, du žmonės mirė.

Pirmieji darbuotojai, užsikrėtę virusu, jau grįžta į darbą.

Vis dar fiksuojami nauji atvejai Plungės ligoninėje. Virusas buvo nustatytas ir ligoninės vadovui Antanui Martusevičiui. Tai patvirtino ir ligoninės administracija bei Plungės meras.

„Taip, žmogus irgi sirgo. Buvo gydomas Respublikinėje Šiaulių ligoninėje. Dabar išleistas į namus. Kalbėjau su juo, jaučiasi neblogai“, – aiškino A.Klišonis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento