Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 11 13

COVID-19 susirgęs partizanas Juozas Jakavonis-Tigras gydomas Santaros klinikose

Koronavirusas neaplenkė ir partizano Juozo Jakavonio-Tigro – šiuo metu 96 metų vyras yra gydomas ligoninėje. Šia žinia feisbuke pasidalijo jo dukra Angelė Jakavonytė.
Partizanas Juozas Jakavonis–Tigras
Juozas Jakavonis–Tigras / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Tvarkydama tėčio daiktus atradau nuotrauką, kuri daryta 1954 m. Dirbant Magadane šachtoje jam buvo stipriai sutrenkta galva. Net ir jausdamas didelį skausmą, nuotraukoje tėtis šypsosi. Magadano lageriuose buvo paplitę ir raupsai, tačiau jam pasisekė, kad neužsikrėtė ta baisia liga. Tačiau plaučiuose iki šių dienų išliko rūdų kasyklų žymės.

Deja, COVID-19 neaplenkė ir Juozo Jakavonio. Daugelis mane atkalbinėjo, kam iš viso jį reikia skiepyti, juk tėčiui 96 metai. Bet jis pats būtinai norėjo pasiskiepyti. Gaila, kad nespėjo pasiskiepyti trečią kartą.

Vilties ir tikėjimo jis nepraranda ir dabar. Labai ačiū Santariškių klinikų Infekcinių ligų centro gydytojams ir visam personalui, kurie daro viską, kad tėtis pasveiktų“, – feisbuke rašė A.Jakavonytė.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Juozas Jakavonis-Tigras ir Angelė Jakavonytė
Arno Strumilos / 15min nuotr./Juozas Jakavonis-Tigras ir Angelė Jakavonytė

Moteris 15min pasakojo, kad J.Jakavonis į Santaros klinikas buvo paguldytas praėjusį šeštadienį.

„Tėtis buvo paskiepytas, labai piktinosi tais, kurie nesiskiepijo. Tikiu, kad tiek pragyvenęs, visokių susirgimų, sunkumų matęs pasveiks. Tik labiausiai liūdna, kad negalime aplankyti“, – pasakojo A.Jakavonytė.

Juozas Jakavonis-Tigras – paskutinis likęs gyvas Varėnos krašto partizanas. 1945 metų rudenį jis kartu su kitais partizanais tėvų sodyboje Kasčiūnų kaime įrengė Merkio rinktinės partizanų štabo vadavietę. 1945–1946 metais drauge su Merkio rinktinės vadu A.Ramanausku-Vanagu joje kurį laiką slapstėsi bei dirbo Pietų Lietuvos partizanų vadas Juozas Vitkus-Kazimieraitis. Čia leistas partizanų laikraštis „Laisvės varpas“.

J.Jakavonis-Tigras ėjo štabo ryšininko pareigas, 1946 metais buvo pagautas NKVD, kankintas, tardytas ir išsiųstas į Sibirą, kur tremtyje praleido savo jaunystę – nuo 1946 iki 1959 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas