Sportas gyvai
05 17

Dėl statymų už savo pergalę besiginantis kovotojas V.Karosas: „Labai daug statau, bet už save – niekad“

Žinomas kovos menų atstovas 23-ejų metų Vitas Karosas Kauno teisme aiškinasi dėl to, statė lažybų bendrovėje už savo pergalę ar ne. Praėjusių metų kovą viską pripažinęs, šiandien kovotojas faktus jau neigia. „Manimi buvo manipuliuojama“, – patikino jis. Į teismo posėdį palaikyti kolegos ketvirtadienį atskubėjo ir kovotojas Dovydas Rimkus-Rimkenzo. O štai kitas palydovas teisėjo galiausiai buvo išprašytas lauk.
Vitas Karosas teisme pasirodė su palyda – D.Rimkumi-Rimkenzo bei darbdaviu V.Gecu
Vitas Karosas teisme pasirodė su palyda – D.Rimkumi-Rimkenzo bei darbdaviu V.Gecu / Karolinos Stažytės nuotr.

Remiantis administracinės bylos medžiaga, Lošimų priežiūros tarnyba konstatavo, kad V.Karosas, būdamas 2022 m. lapkričio 5 d. Kaune vykusio tarptautinio bušido „KOK’104 Mega Series 2022 in Kaunas“ turnyro varžybų dalyviu, privalėdamas žinoti ir vadovautis Lietuvos bušido federacijos Etikos kodeksu, patvirtintu federacijos prezidento 2022 m. rugpjūčio 2 d. įsakymu, 2022 m. spalio 29 d. lošimus organizuojančioje bendrovėje UAB „Olympic Casino Group Baltija“ nuotoliniu būdu interneto svetainėje atliko kombinuotus nuotolinių lažybų statymus dėl įvykių, susijusių su turnyru.

Taip pat atliktas nuotolinių lažybų statymas dėl kovos, kurioje dalyvavo ir jis pats. V.Karosas spėjo, kad kovą laimės jis.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Kovoja: Vitas Karosas ir Matas Pultaražinskas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Kovoja: Vitas Karosas ir Matas Pultaražinskas

Pasak tarnybos, minėtame Etikos kodekse nustatytas draudimas tiesiogiai ar netiesiogiai dalyvauti bet kokiose lažybose, susijusiose su varžybomis. Kovotojas pažeidė ne tik jį, bet ir Azartinių lošimų įstatymą. Viename iš šio įstatymo straipsnių nurodyta, kad „asmenims draudžiama dalyvauti lažybose (įskaitant ir nuotolinio lošimo lažybas), kuriose atliekami statymai dėl lažybų įvykių, kuriuose dalyvauja jie patys arba jie patys gali turėti įtakos lažybų baigčiai“.

Tokiais V.Karoso veiksmais, pasak Lošimų priežiūros tarnybos, buvo padarytas administracinis nusižengimas.

Kaip teismui nurodė tarnyba, iš Lietuvos bušido federacijos pateiktos 2022 m. spalio 5 d. sutarties tarp Lietuvos bušido federacijos (atstovaujamos prezidento Donato Simanaičio) ir V.Karoso matyti, kad V.Karosas patvirtino, jog su Etikos kodeksu susipažinęs.

Skyrė 1500 eurų baudą

Dar 2023 m. kovą tarnyba nuotoliu apklausė V.Karosą (šis tuo metu treniravosi Tailande) ir nusprendė, kad iš byloje esančių įrodymų ir iš V.Karoso paaiškinimų, administracinio nusižengimo bylos nagrinėjimo metu nekilo jokių abejonių, jog kovotojas pripažino padaręs jam inkriminuojamą administracinį nusižengimą ir nuoširdžiai gailisi. Tai net buvo pripažinta V.Karoso atsakomybę lengvinančiomis aplinkybėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius