Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 08 24

Krašto apsaugos ministerijos darbuotojai Ukrainai dovanoja savo supintus tinklus

Šiandien Ukraina ne tik švenčia savo nepriklausomybės dieną, bet ir kovoja už savo laisvę, o Krašto apsaugos ministerijos darbuotojai, remdami Ukrainą, visą mėnesį kantriai pynė maskuojamuosius tinklus jos kariams, rašoma Krašto apsaugos ministerijos pranešime spaudai.
Tinklai
Tinklai / Arno Čemerkos nuotr.

„Pynėme ir jaudinomės, kad tik gautųsi, kad tik nebūtų tarpų, raštas būtų tinkamas. Daug tylių palinkėjimų surištą į kiekvieną tinklo mazgelį, daug valandų praleista juos pinant“, – pasakojo viena iš tinklus pynusių merginų. Ji kaip ir didžioji dalis ministerijos darbuotojų ir karių, visą mėnesį pietų metu arba pasibaigus darbams traukė į vieną iš senovinių ministerijos rūsių, kur juostelė po juostelės pynė tinklą, saugosiantį karius ir jų techniką Ukrainos karo laukuose.

Krašto apsaugos ministerijos darbuotojai, nutarę padaryti mažą dovaną Ukrainos nepriklausomybės proga, pinti tinklus pradėjo lygiai prieš mėnesį, taip jie prisijungė prie Lietuvos šaulių sąjungos paramos Ukrainai projekto „Vilniaus vorai“. Šauliai tinklus pina nuo 2022 m. balandžio, ne vienas jų saugo ukrainiečių karius fronto linijose.

Tinklus pynė ne tik ministerijos darbuotojai, bet ir jų vaikai, ministerijoje praktiką atliekantys studentai. Ministerijos bendruomenė labai noriai prisijungė prie šios akcijos, kaip ir prie kitų paramos Ukrainai iniciatyvų. Ši tema labai svarbi kiekvienam čia dirbančiam.

Per mėnesį ministerijos darbuotojai nupynė šešis dešimties kvadratinių metrų dydžio tinklus. Iš viso „Vilniaus vorai“ jau nupynė daugiau kaip pusketvirto šimto tinklų, jais galima uždengti apie 2 hektarus ploto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento