Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 09 12

Kretingoje iš privataus sklypo išvežtos 76 tonos atliekų

Aplinkos apsaugos departamentas praneša, kad iš Kretingos rajone, Kurmaičių kaimo privataus žemės sklypo išvežtos ir atliekų tvarkytojams perduotos mišrios atliekos. Kretingos aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnų įpareigotas sklypo savininkas per nustatytą laiką geranoriškai sutvarkė daugiau nei 76 tonas atliekų.
Iš sklypo išvežtos visos atliekos
Iš sklypo išvežtos visos atliekos / Apinkos apsaugos departamento nuotr.

Liepos mėnesį aplinkosaugininkai Kretingos rajone Kurmaičių kaime nustatė užterštą atliekomis žemės sklypą, kuriame rado:

· nepavojingų atliekų – 76,06 t statybinių ir griovimo, 40 kg automobilinių padangų ir kitų mišrių atliekų;

· 160 kg pavojingų, asbesto turinčių, atliekų.

Pareigūna atlikdami tyrimą nerado liudininkų, galinčių nurodyti, kas neteisėtai atsikratė atliekomis. Taip pat nebuvo išaiškintas ir pažeidėjas. Todėl aplinkosaugininkai, nustatę, kad žemės sklypas nuosavybės teise priklauso privačiam asmeniui, raštiškai informavo jį dėl prievolės sutvarkyti atliekas.

Atlikę pakartotinį vietos patikrinimą, pareigūnai įsitikino, kad teritorija sutvarkyta, o atliekos pristatytos teisėtiems atliekų tvarkytojams.

Žemės savininko pareigos Žemės įstatymas numato, kad sklypo savininkai privalo prižiūrėti savo turtą, kad neblogėtų aplinkos ekologinė būklė ir sklypai netaptų sąvartynais.

Aplinkosaugininkai atkreipia dėmesį, kad vadovaujantis Atliekų tvarkymo įstatymu, žemės sklypo savininkas, laikydamas atliekas savo sklype yra laikomas atliekų turėtoju, kuris yra įpareigotas atliekas perduoti atliekų tvarkytojams arba tvarkyti jas pats, vadovaudamasis Atliekų tvarkymo taisyklėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas