Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 24

Kristina Brazauskienė apie rentą: „Man turės sumokėti viską“

Partiją neseniai įsteigusi prezidento Algirdo Mykolo Brazausko našlė Kristina Brazauskienė pareiškė, kad jai turės būti sumokėta visa priklausanti renta.
Kristina Brazauskienė
Kristina Brazauskienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Man atrodo, tai kvailiai, kurie nežino, kad yra įstatymas ir kad jį reikia vykdyti. Tačiau jie mano esantys aukščiau įstatymo. Ministrą, kuris ignoruoja įstatymą, reikia su vilko bilietu vyti iš ministro kėdės, kad jis niekada nebegalėtų dirbti valstybės tarnyboje. Kol kas mano renta kapsi kažkam į kišenę. Bet jie man turės sumokėti viską. Tai sakė ir Lietuvos prezidentė“, – interviu rusų kalba leidžiamam laikraščiui „Litovskij Kurjer“ sakė K.Brazauskienė.

K.Brazauskienė prašymą skirti prezidento našlės rentą, kuri siekia apie 6 tūkst. litų, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai pateikė dar 2010 metų vasarą.

Nors K.Brazauskinė yra sakiusi neturinti draudžiamųjų pajamų, tačiau abejonių dėl rentos kilo, nes politikė valdo didelės vertės turtą. Sprendimą dėl rentos skyrimo turi priimti Vyriausybė. Jei renta K.Brazauskienei būtų paskirta, ją tektų mokėti skaičiuojant nuo 2010-ųjų liepos.

Tačiau dėl Prezidento valstybinės rentos įstatymo atitikimo Konstitucijai į Konstitucinį teismą 2011 metais kreipėsi grupė Seimo narių. Jiems kilo abejonių, ar valstybinė našlės renta gali būti skiriama neatsižvelgiant į prašančiojo amžių, gaunamas pensijas ar nuolatines pensinio pobūdžio išmokas, ar neturi būti atsižvelgta į asmens turimą turtą, santuokos trukmę, nuopelnus valstybei ir kitas sąlygas.

Premjeras Andrius Kubilius  yra sakęs, kad Vyriausybė dėl rentos skyrimo K.Brazauskienei apsispręs po Konstitucinio Teismo išaiškinimo.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento