Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 14

Kristina Brazauskienė planuoja dalyvauti rinkimuose į Seimą

Demokratinės darbo ir vienybės partijos lyderė prezidento Algirdo Mykolo Brazausko našlė Kristina Brazauskienė planuoja kandidatuoti rinkimuose į Seimą kitų metų pavasarį.
Kristina Brazauskienė
Kristina Brazauskienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Tikriausiai kandidatuosiu“, – BNS sakė K.Brazauskienė. Tačiau ji sakė dar nenusprendusi, kurioje iš trijų vienmandačių apygardų keltų kandidatūrą.

Pasak K.Brazauskienės, tą spręs partijos taryba, taip pat ji turės patvirtinti ir kandidatūras į likusias apygardas, jei jas bus nuspręsta kelti.

K.Brazauskienė bei jos partija dalyvavo rinkimuose į Seimą šį rudenį, tačiau nesėkmingai. Daugiamandatėje apygardoje partija gavo 0,32 proc. rinkėjų balsų, iš viso jai savo balsą atidavė per 4,3 tūkst. rinkėjų.

A.M.Brazausko gimtame krašte Kaišiadorių-Elektrėnų apygardoje savo kandidatūrą kėlusi K.Brazauskienė 2,78 proc. balsų, iš viso apygardoje už ją balsavo 564 rinkėjai. Čia į Seimą buvo išrinktas socialdemokratas Bronius Bradauskas.

Seimo rinkimai kitų metų kovo 3 dieną vyks Ukmergės, Zarasų-Visagino bei Biržų-Kupiškio apygardose. Ukmergėje nauji rinkimais vyks mirus čia išrinktam partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovui Juliui Veselkai, kitose dviejose apygardose pakartotiniai rinkimais vyks panaikinus spalio mėnesio rinkimų rezultatus.

„Tvarkiečiai“ kels buvusių parlamentarų kandidatūras

Valdančioji „Tvarkos ir teisingumo“ partija kitų metų kovą vyksiančiuose Seimo rinkimuose trijose vienmandatėse apygardose kels buvusių parlamentarų Vytauto Galvono, Algimanto Dumbravos ir vidaus reikalų ministro Alfonso Dailio Barakausko kandidatūras.

Tai BNS penktadienį patvirtino „Tvarkos ir teisingumo“ partijos pirmininkas europarlamentaras Rolandas Paksas. Anot jo, prezidiumas siūlys tvirtinti partijos kongresui V.Galvono kandidatūrą kelti vienmandatėje Biržų-Kupiškio apygardoje, A.D.Barakausko kandidatūrą – Ukmergės apygardoje, A.Dumbravos kandidatūrą – Zarasų-Visagino apygardoje.

Kitų metų kovo 3 dieną rinkimai Ukmergės apygardoje vyks mirus čia išrinktam „tvarkiečių“ atstovui Juliui Veselkai.

Biržų-Kupiškio bei Zarasų-Visagino apygardose pakartotiniai rinkimai tą pačią dieną rengiami, nes rinkimų rezultatai čia buvo panaikinti dėl pažeidimų.

A.Dumbrava Zarasų-Visagino apygardoje po pirmojo turo pirmavo, tačiau rinkimų rezultatai anuliuoti dėl jo konkurento „darbiečio“ Rimvydo Podolskio padarytų pažeidimų. Vyriausioji rinkimų komisija R.Podolskį pripažino papirkinėjus rinkėjus ir taip šiurkščiai pažeidus įstatymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento