Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 29

Kryžkalnio memorialo lankytojų centras tuščias: projektas yra, o pinigų – ne

Prieš trejus metus rugsėjį Kryžkalnyje buvo atidengtas Lietuvos partizanų memorialas. Iškilmėse netrūko garbingų svečių – prezidentas Gitanas Nausėda su žmona Diana, premjeras Saulius Skvernelis, Vytautas Landsbergis, likę gyvi partizanai, Raseinių rajono vadovai ir t.t. Tuomet pirmą kartą prabilta ir apie būsimą lankytojų centrą su ekspozicija. Per trejus metus pastatas išdygo, tačiau jis vis dar stovi tuščias. Kodėl?
Savanorių priesaikos akimirkos
Savanorių priesaikos akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

2020 metų rugsėjį Raseinių rajone, šalia greitkelio Kaunas-Klaipėda esančiame Kryžkalnyje iškilmingai atidarytas Lietuvos partizanų memorialas, kuriuo įamžintas Lietuvos partizanų, paaukojusių gyvybes už Tėvynės laisvę pokario kovoje su sovietų okupantais, atminimas.

Taip buvo baigtas pirmasis Lietuvos partizanų memorialo etapas – pastatytas kalavijo formos obeliskas, atminimo siena su žuvusių partizanų pavardėmis, įrengta pagerbimo aikštė su Nežinomo Partizano kapu.

II etape šalia memorialo turėjo atsirasti Lietuvos partizanų istorijos informacinis paviljonas-muziejus, tačiau paaiškėjo, kad 2021 metais lėšų valstybės biudžete tam nenumatyta.

Vis dėlto pastatas, kuris numatytas kaip lankytojų centras su ekspozicija, jau stovi. Pernai antroje metų pusėje buvo gauta tam pinigų.

Tikėtasi atidarymo Valstybės dieną

Būta vilties, kad per pirmąjį šių metų pusmetį, o kai kas vylėsi, jog ir greičiau, bus įrengta ir ekspozicija. Tačiau pinigų Vyriausybė iš biudžeto tam nenumatė.

Kodėl?

Kol kas atsakymo nėra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas