KUL ir Palangos savivaldybei pavyko susitarti: paslaugos išliks

Ketvirtadienį sveikatos apsaugos ministro Aurimo Pečkausko iniciatyva ministerijoje surengtame Palangos miesto savivaldybės ir Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) atstovų susitikime pavyko rasti kompromisinį, abi šalis tenkinantį ir Palangos gyventojams bei svečiams naudingą sprendimą.
Palangos reabilitacijos ligoninė
Palangos reabilitacijos ligoninė / Aurelijos Jašinskienės / 15min.lt nuotr.

KUL Palangos ligoninėje, be kitų medicinos paslaugų, ištisus metus bus užtikrintos chirurgijos profilio paslaugos.

Susitarta, jog iki ateinančios vasaros visi, kurie kreipsis į Palangos ligoninės Skubios pagalbos skyrių dėl chirurgijos paslaugų, bus transportuojami į Klaipėdą, o suteikus pagalbą – parvežami atgal į Palangą. Toks „žaliasis koridorius“ garantuos Palangos gyventojams ir kurorto svečiams chirurgijos paslaugų greitą prieinamumą bei kvalifikuotą pagalbą.

Aurelijos Jašinskienės / 15min.lt nuotr./Klaipėdos universiteto ligoninių departamentai pavadinti skambiais vardais, susietais su jūra.
Aurelijos Jašinskienės / 15min.lt nuotr./Klaipėdos universiteto ligoninių departamentai pavadinti skambiais vardais, susietais su jūra.

Iki kitos vasaros KUL įsipareigojo parengti plataus profilio gydytojus, kurie nuolat dirbtų Palangoje Skubios pagalbos poskyryje ir čia teiktų visą būtiną pagalbą.

„Sezono piko metu – 4 mėnesius – Palangos ligoninėje kasdien visą parą dirbs du gydytojai – vienas terapinio, kitas chirurginio profilio. Ne sezono metu pacientai, kuriems reikalinga chirurginė pagalba, bus vežami į KUL, kur jiems Skubios pagalbos skyriuje bus sudarytas žaliasis koridorius, ir parvežami atgal. Ligoninė įsipareigoja, kad iki kito sezono piko Palangoje skubią pagalbą teiksiantys specialistai bus kvalifikuoti suteikti ir terapinio, ir minimalias chirurginio profilio paslaugas, o į Klaipėdą pacientai bus vežami dėl sudėtingesnių traumų“, – sako KUL generalinis direktorius Audrius Šimaitis.

„Labai džiaugiuosi, kad pavyko rasti kompromisinį sprendimą, kuris suteiks galimybę Palangos gyventojams ir svečiams jaustis saugiai bei ištisus metus visą parą gauti greitą ir kvalifikuotą chirurgijos pagalbą“, – sako Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

Susitikime Sveikatos apsaugos ministerijoje dalyvavo Klaipėdos universiteto rektorius Artūras Razbadauskas, Klaipėdos universiteto ligoninės direktorius medicinai Antanas Gulbinas bei Skubios medicinos pagalbos klinikos vadovas Marius Ellikas, taip pat Palangos vicemerė Akvilė Kilijonienė, Palangos miesto tarybos Turizmo, Sveikatos ir socialinės apsaugos komiteto pirmininkė gydytoja Sondra Kulikauskienė bei Seimo narys Mindaugas Skritulskas.

Susitikime aptarti ir bendradarbiavimo planai pritraukiant jaunus gydytojus, kurie dirbtų ne tik Klaipėdoje, bet ir Palangoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas