Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 02 23

Kultūrininkų algos nekilo tiek, kiek buvo žadėta: ieškos to priežasčių

Valdžia kultūros darbuotojams buvo žadėjusi nuo sausio didinti algas beveik 80 eurų. Tačiau ne visi šį mėnesį pamatė didesnį atlyginimą.
Mindaugas Kvietkauskas
Mindaugas Kvietkauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kai kurių kultūros įstaigų darbuotojams alga pakilo 20–30 eurų, o kai kuriems buvo žadėta, kad ji didės tik nuo vasario. Kultūros ministras žada kalbėtis su šių įstaigų vadovais ir aiškintis, kodėl darbuotojams nekilo atlyginimai, kiek buvo žadėta.

Baleto artistas Laimis Roslekas nepateko tarp laimingųjų, kuriems alga išaugo beveik 80 eurų. Nors kasdien prakaitą lieja po kelias valandas, repeticijose ir scenoje kuria šedevrus, jis sako, kad kiekvienas euras atlikėjams svarbus.

Žadėto algų didėjimo nepajuto ir kai kurių teatrų darbuotojai.

Kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas pripažino – ne visi kultūrininkai gavo žadėtą atlygį. Pasak Mindaugo Kvietkausko, įstaigoms buvo išdalytos rekomendacijos, kurių turėjo būti laikomasi keliant darbuotojams algas. Tačiau, ministro teigimu, aiškėja, kad ne visi jų paisė.

„Be abejo būtų gerai, kad vadovai mus informuotų dėl kokių priežasčių nesilaiko rekomendacijų, bet jau įvyko susitikimai su kai kurių teatrų vadovais, taip pat laukiame naujų, aiškinamės situaciją. Galima matyti, kad kai kurios įstaigos, kurių vyksta rekonstrukcijos, kurių yra salės uždaromos, susiduria su tam tikrais iššūkiais ir vadovai ieško kitokių sprendimų, būdų panaudoti tuos pinigus negu nurodyta ministerijos rekomendacijose“, – sako ministras.

Kultūros darbuotojams atlyginimus numatyta kelti ir kitąmet.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas