„Jaučiu pilietinę pareigą pranešti apie tai, nes, kaip sako viena draugė, tarakonai po vieną negyvena. Šeštadienį apie 15 val. apturėjau nemalonų nuotykį Vilniaus „Akropolio“ „Gan bei city“ restorane – vištienos patiekale radau negyvą didelį tarakoną. Tiesiog jį išspjoviau iš burnos. Kavinės administratorė „nuramino“, kad mums nereikės mokėt už patiekalus. Iš kavinės iškart išėjome, nes pasijutau blogai.
Skandalo nekėliau, bet esu įsitikinusi, kad tarakonai maiste yra virš visko. Nebent būtų iš anksto paminėti prie patiekalo aprašymo“, – istoriją papasakojo Natalija.
Mergina prisipažino, anksčiau labai mėgusi šią maitinimo įstaigą. O po šio įvykio į jokią kavinę nesinorės užeit ilgą laiką.
„Negalvojau, iš kur jis ten atsirado, nes pasijutau prastai ir kuo skubiau panorau išeiti. Buvo priėjusi administratorė. Pati pasibaisėjo tuo, ką pamatė, išbalo, atsiprašė, pasakė, kad nereikės mokėt. Galbūt ir dar kažką būtų sakius, tik mums buvo nebeįdomu, norėjosi dingt iš ten.
Manau, visas personalas laukė skandalo, nes vaizdelis buvo kraupus. Tik man tuomet nerūpėjo ginčai, nes pykino. Suprantu, kad ne administratorė įdėjo tą tarakoną, tik vis tiek nuo to mažiau šlykštu nepasidaro“, – patikino Natalija.
15min išklausius „Gan bei city“ restorano Vilniaus „Akropolyje“ direktorės paaiškinimo, istorija pakrypo dar įdomesne linkme. Pasirodo, tai visai ne gyvis, o juodasis kardamonas.
„Neturime mes gyvių. Pastoviai esame tikrinami institucijų. Tiesiog gaminant tam tikrus patiekalus, dedamas šis ypatingas prieskonis, kuris kepdamas išbrinksta ir susiformuoja tokie ūsiukai. Prieš tiekiant klientui, kardamonas visuomet išimamas. Tiesiog šįkart tai buvo pamiršta padaryti. Kol administratorė išsiaiškino tiesą, moters restorane jau nebuvo“, – patikino O.Kruopienienė.
„Gan bei city“ direktorė prisipažino, jog jei pati, kaip klientė, nežinodama, būtų lėkštėje atradusi tokį „gyvį“, būtų tą patį pagalvojusi.
„Leidome moteriai nemokėti už sąskaitą, kad ir kiek jie visi ten valgė. Buvo apie 40 eurų. Jei lėkštėje būtų buvęs tarakonas, siūlytume jai pasitikrinti sveikatą, atlikti tyrimus. O dabar restorano kaltės nėra. Bandėme susisiekti su Natalija ir pakviesti ją arbatos. Norime aprodyti virtuvę, tarnybines patalpas, kad ji įsitikintų mūsų gera higienos būkle“, – teigė O.Kruopienienė.