Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 03 12

Kuršėnų tvenkinyje – pusė tonos nugaišusių žuvų

Kuršėnuose, valstybei priklausančiame tvenkinyje masiškai gaišta žuvys. Nesulaukę pagalbos, gyventojai patys tvarko vandens telkinį: per pusdienį ištraukta daugiau kaip pusė tonos gaišenų, praneša LRT žinios.
Nugaišusios žuvys Nevėžio upėje
Asociatyvi nuotrauka: nugaišusi žuvis / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Tvenkinį valantis kuršėniškis Airidas sako, kad tarp ištrauktų žuvų yra amūrų, šamų, sveriančių po 10-12 kg. Pasak jo, prašyta pagalbos tiek savivaldybės, tiek aplinkosaugininkų, tačiau buvo atsakyta, kad procesas užtruktų, nes reikia rasti tam darbuotoją.

Aplinkosaugininkai sako, kad po žiemos gaišenų randama visuose telkiniuose, tačiau šiame regione tiek daug žuvų nugaišo pirmą kartą. Manoma, kad žuvims pritrūko deguonies.

„Nukritęs vandens lygis, ledo sluoksnis, ir, bent jau mūsų krašte, gausus sniego sluoksnis reiškia, kad vandens augalai pradėjo deguonį naudoti. Todėl žuvys pirmosios pajuto jo stygių ir krito“, – LRT žinioms teigė Šiaulių gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Raimondas Šiukšteris.

Anksčiau šis telkinys buvo išnuomotas ir jame priveisė žuvų, tačiau pasikeitus žuvininkystės įstatymui, tvenkinys tapo valstybiniu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas