Paragavę alaus sriubos vieni svečiai raukėsi, kiti jį gyrė. Tačiau daugelis tikino – skonis savitas. „Vieni raukosi, kad net baisu žiūrėti, kiti sako: „O, kaip skanu“, – šypsojosi restorano „Marceliukės klėtis“ gamybos vadovas Ramūnas Žukauskas. Sriubą jis virė kartu su Dž.Armoniene.
Šios sriubos ingridientai: lauro lapai, medus, kadagio uogos, grietinėlė, kiaušinio trynys ir, žinoma, alus.
Alaus sriuba vieniems patiko, kitus privertė raukytis. |
„Receptų yra įvairių, būna ir tiršta siruba ar su duonos gabalėliais. Ši sriuba neturi alkoholio, verdant laipsniai „išgaruoja“, – šyptelėjo R.Žukauskas. Pasak jo, tokia sriuba mūsų protėviai gaivindavosi po stiprių išgertuvių.
Džuljetos alaus sriuba
„Džuljetos alaus sriuba“ – taip pavadintos specialiai Jūros šventei verdamos sriubos galėjo paragauti šventės dalyviai. Sriubos virimui, padedant keliems pagalbininkams iš restorano „Marceliukės klėtis“ vadovavo pati aludarė.
„Tamsusis alus dažnai vadinamas alaus virtuvės karaliumi – patiekalai su tamsiuoju alumi pasižymi išskirtiniu skoniu, kurį jam suteikia skrudintas karamelinis salyklas. Tokia ir alaus sriuba, kurios receptas būtų įvertintas senovėje. Jos skonis patvirtina, kad alus – universalus gėrimas, jį galima ne tik gerti, bet su juo ir gaminti skanius patiekalus“, – kalbėjo Dž.Armonienė.
Siekiant atgaminti senovinį skonį sriubai pasirinktas „Baltijos“ alus, sukurtas ir be pertraukų verdamas jau 45-erius metus. „Džuljetos alaus sriuba“ kainavo 1 litą.