Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

L. Kasčiūnas ir amerikiečių ambasadorė Pabradėje aplankys JAV karius

Krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas ir JAV ambasadorė Lietuvoje Kara C. McDonald (Kara Makdonald) Pabradėje penktadienį aplankys amerikiečių karius.
Laurynas Kasciunas / BNS nuotr.
Laurynas Kasciunas / BNS nuotr.

Kaip pranešė Krašto apsaugos ministerija, nuo gegužės pabaigos Lietuvos kariuomenės Generolo Silvestro Žukausko poligone dislokuota dešimtoji JAV rotacinių pajėgų pamaina – JAV kariuomenės 2-8 kavalerijos ir 1-82 artilerijos batalionai.

Naujoji JAV pajėgų rotacija į Lietuvą atvyko gegužės mėnesį. Sąjungininkai, kartu su Lietuvos kariuomenės pėstininkų brigados „Žemaitija“ batalionais ir kitais Lietuvos kariuomenės vienetais bei kitais Lietuvoje dislokuotais sąjungininkais, dalyvauja įvairiose pratybose, koviniuose šaudymuose ir renginiuose.

JAV kariai yra atsigabenę savo techniką ir ginkluotę: artilerijos sistemas „M109A6 Paladin“, tankus „Abrams“ ir pėstininkų kovos mašinas „Bradley“.

Amerikiečių sunkieji batalionai Lietuvoje rotuojami nuo 2019 metų. JAV ir NATO pajėgų buvimas Lietuvoje yra esminis atgrasymo veiksnys.

JAV yra priėmusios sprendimą dėl nepertraukiamo amerikiečių rotacinių pajėgų dislokavimo Baltijos regione. Tuo metu Lietuva yra įsipareigojusi dėti visas pastangas, kad atvykstantiems JAV kariams būtų suteikta visa reikalinga parama ir sukurta tinkama infrastruktūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas