Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 24

L.Kasčiūnas: V.Putino veidas po šiandien – visam laikui purve

Privačios karinės grupės „Wagner“ vadas Jevgenijus Prigožinas, penktadienį apkaltinęs Rusijos karinę vadovybę smogus grupės karinėms bazėms ir nužudžius daug karių, pasitelkęs „Wagner“ dalinius leidosi į „teisingumo maršą“, perėmė karinių objektų Rostove prie Dono ir Voroneže kontrolę. Kol „Wagner“ judėjo link Maskvos, pranešta, kad Baltarusijos lyderis Aliaksandras Lukašenka įvykdė derybas su J.Prigožinu ir šis sutiko deeskaluoti situaciją.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Scanpix“ nuotr.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Laurynas Kasčiūnas sako, kad nors Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas šiandien išsaugojo valdžią, bet ji jau nebėra absoliuti.

„Kriminalinė J.Prigožino gauja V.Putiną pažemino prieš visą pasaulį ir pademonstravo, kad gal net pajėgi jį nuversti ginklu, šantažuoti.

Ryte sakęs, kad maištininkai bus fiziškai nušluoti, vakare jis buvo jau priverstas jiems nusileisti, eiti į derybas. Sprendimą atsitraukti ir vėl (kaip ir pulti) priėmė Prigožinas, o ne Putinas. Rusija nebėra šalis, kurioje prievartos, jėgos monopolis priklauso valstybei, o sprendimus priima visagalis prezidentas. Dar yra Prigožinas ir jo banditai su kuriais tam prezidentui reikia skaitytis ir net vykdyti jų reikalavimus. Net kai jie spjauna jam į veidą“, – feisbuke rašo L.Kasčiūnas.

NSGK pirmininkas sako, kad dabar pasaulis lauks konkrečių V.Putino sprendimų pagal A.Lukašenkos suderėtą planą – „kas bus su gynybos ministru ir Generalinio štabo viršininku, koks bus „Wagner” bei jo vadeivų statusas bei likimas“.

„V.Putinas šiandien išliko, bet ilgalaike prasme pralaimėjo. Dabar jau niekas negalės prašyti leisti išsaugoti V.Putinui veidą, jo veidas po šiandien jau visam laikui purve“, – rašo L.Kasčiūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas