Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

L. Kasčiūnas Romoje su Italijos kolega aptars saugumo situaciją, Vašingtono susitikimą

Krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas pirmadienį lankysis Romoje, su italų kolega Guido Crosetto (Gvidu Krosetu) jis aptars saugumo situaciją Baltijos ir Viduržemio jūros regionuose, NATO viršūnių susitikimą Vašingtone bei paramą Ukrainai.
Laurynas Kasčiūnas / Paulius Peleckis nuotr.
Laurynas Kasčiūnas / Paulius Peleckis nuotr.

L. Kasčiūnas yra teigęs, jog viršūnių susitikime Lietuva prioritetą skirs Ukrainos narystės klausimui, taip pat kels praėjusiais metais patvirtintų regioninių gynybos planų praktinio įgyvendinimo klausimą.

Anot ministro, Lietuva taip pat sieks, kad rotacinis oro gynybos modelis Baltijos šalyse atsirastų kaip poreikis NATO planuose. Aljansas pernai birželį sutarė, kad toks modelis atsirastų, tačiau jis kol kas nėra įgyvendintas.

Baltijos šalys šiuo metu tariasi su oro sistemas regione galinčiomis dislokuoti šalimis. Tokią galimybę Lietuva yra aptarusi ir su Italija.

NATO viršūnių susitikimas Vašingtone vyks liepos 9–11 dienomis.

Romoje taip pat suplanuoti L. Kasčiūno susitikimai su Italijos senato Užsienio reikalų ir gynybos komiteto prezidente Stefania Craxi (Stefania Kraksi), Italijos gynybos pramonės įmonės „Leonardo“ prezidentu Stefano Pontecorvo (Stefanu Pontekorvu).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas