Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

L. Kasčiūnas su Nyderlandų gynybos ministru aptars oro gynybos stiprinimą

Krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas pirmadienį su pirmą kartą Lietuvoje viešinčiu Nyderlandų gynybos ministru Rubenu Brekelmansu aptars oro gynybos stiprinimą.
Laurynas Kasčiūnas
Laurynas Kasčiūnas / Skirmanto Lisausko / BNS nuotr.

Per dvišalį susitikimą L. Kasčiūnas ir R. Brekelmansas apžvelgs Lietuvoje liepos mėnesį vykusias pratybas „Baltic Connection’24“, kurių metu Lietuvos kariuomenės Aviacijos bazėje Šiauliuose Nyderlandai buvo dislokavę integruotas oro ir priešraketines gynybos sistemas „Patriot”, diskutuos apie tolesnę paramą Ukrainai, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Dėl NATO rotacinio oro gynybos modelio Baltijos jūros regione sutarta pernai. Juo siekiama, kad Baltijos šalyse praktiškai nuolatos būtų rotuojama sąjungininkų oro gynybos ginkluotė, tačiau kol kas ilgojo nuotolio sistemas „Patriot“ į Lietuvą kelioms savaitėms buvo atgabenę tik Nyderlandai.

R. Brekelmansas taip pat aplankys savo šalies karius Jonavos rajone, Rukloje, tarnaujančius NATO priešakinių pajėgų kovinėje grupėje.

Jai nuo rugpjūčio vadovauja Nyderlandų karalystės kariuomenės pulkininkas leitenantas Sebastiaanas Schillemansas (Sebastianas Šilemansas). Tai pirmas kartas, kai vadovavimą šiai sąjungininkų kovinei grupei Lietuvoje iš Vokietijos perėmė Nyderlandų karininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas