Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 02 08

L.Kasčiūnas: V.Putinas pasiūlė mums antros klasės narystę NATO

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Laurynas Kasčiūnas portalo 15min videolaidoje „15/15“ teigė, kad Rusija prie Ukrainos sienos telkdama pajėgumus gali rengtis plačiai operacijai. Anot jo, Rusija derasi iš jėgos pozicijos, o Vakarai tai leidžia. Pasak L.Kasčiūno, Kremlius siekia ne tik kontroliuoti Ukrainą, bet ir susilpninti Lietuvos bei kitų Baltijos šalių narystę NATO.
Laurynas Kasčiūnas
Laurynas Kasčiūnas / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

– Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas sako įtikinęs Vladimirą Putiną „neeskaluoti“ situacijos šalia Ukrainos sienos ir V.Putinas, E.Macrono teigimu, pažadėjo išvesti karius po pratybų iš Baltarusijos. Ar galima manyti, kad įtampa slūgsta Ukrainos pusėje?

Aš tikrai dar neskubėčiau su jokiomis išvadomis, nes norint, kad V.Putino žodis, pasakytas E.Macronui, taptų kūnu, reikia kažkokių indikatorių, kurie leistų matuoti, kur čia mes krypstame.

Bet nepamirškime bendros logikos. Pirma – tas, kas yra sutelkta prie Ukrainos šiai minutei, o telkimas tęsiasi, niekas nesustojo, net ir po E.Macrono pokalbio jis kol kas nesustojo. Jis iš esmės dabar jau yra toks, kad užtenka politinio sprendimo, kad būtų pradėta kovinė operacija.

Vasario pabaigoje, jeigu telkimas tęsis, pajėgų bus tiek, kad galima bus pradėti didelio masto operaciją. Taigi iš esmės sukurta tokia strateginio neapibrėžtumo situacija, kad visi dabar važiuoja pas V.Putiną, visi bando įtikinėti jį, kad jis atsitrauktų, o jis iš esmės prie didelio ilgio stalo sėdi ir, matyt, matuoja savo interesus ir tai, ką jis gali pasiekti.

AFP/ „Scanpix“ nuotr./E.Macronas ir V.Putinas
AFP/ „Scanpix“ nuotr./E.Macronas ir V.Putinas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas