Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
16:17

„Nėra lengva apsispręsti“: M.Navickienės likimas – L.Mažylio rankose

Jei Andrius Kubilius Europos Parlamento bus patvirtintas Europos Komisijos nariu, europarlamentaro mandatą užsitikrins Liudas Mažylis. Vis dėlto, jis sekmadienį pagal konservatorių sąrašą gavo vietą ir Seime, dar gali laimėti ir Savanorių vienmandatėje apygardoje Kaune. 15min paklausė L.Mažylio, ką jis ketina pasirinkti – darbą Seime ar Europos Parlamente, kadangi nuo to priklausys ir atsistatydinusios konservatorių ministrės Monikos Navickienės likimas. Ji pati 15min sakė veikiausiai vyksianti į Briuselį, jeigu tokios aplinkybės susiklostytų.
Monika Navickienė ir Liudas Mažylis
Monika Navickienė ir Liudas Mažylis / 15min montažas

Matematika paprasta – L.Mažylis konservatorių sąraše liko „pirmas už brūkšnio“ per EP rinkimus, todėl užsitikrins europarlamentaro mandatą, nes A.Kubilius, kuris sąraše buvo pirmas, turėtų tapti Europos Komisijos nariu.

Už L.Mažylio konservatorių sąraše toliau sekė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, Arvydas Anušauskas ir Matas Maldeikis – visi, kurie užsitikrino mandatus Seime po sekmadienį vykusių rinkimų. Visi jie turi labai geras galimybes laimėti mandatą į Seimą ir vienmandatėse apygardose – po pirmojo turo yra favoritai.

Po jų tame EP rinkimų sąraše – atsistatydinusi socialinės apsaugos ir darbo ministrė M.Navickienė, kuriai atsivertų kelias į Europos Parlamentą, jeigu L.Mažylis atsisakytų dirbti Briuselyje ir pasirinktų darbą Seime.

Taip yra todėl, kad profesorius po sekmadienį vykusių Seimo rinkimų užsitikrino ir Seimo nario mandatą pagal partijos sąrašą. Liko tik vienas klausimas – ar jam pavyks laimėti ir Kauno Savanorių vienmandatėje apygardoje, kur jis pateko į antrąjį turą kartu su socialdemokrate Orinta Leipute.

15min pirmadienį paklausė L.Mažylio, ką ketina pasirinkti – Vilnių ar Briuselį. Pateikiame visą pokalbį su konservatorių atstovu.

***

– Jūs patekote į Seimą.

– Patekau.

– Ką darysite – ar atsisakysite Europos Parlamento mandato?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant