Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 23

Laikinai akademinės etikos kontrolieriaus pareigas eis G. Valinčius

Sausį baigiantis akademinės etikos ir procedūrų kontrolierės pareigas einančios Loretos Tauginienės kadencijai, laikinai tarnybai vadovaus Lietuvos mokslo tarybos pirmininkas Gintaras Valinčius.
Karolis Kavolėlis nuotr.
Karolis Kavolėlis nuotr.
Temos: 1 Seimas

Tokį sprendimą šeštadienį priėmė Seimas, 90 parlamentarų balsavus už ir šešiems susilaikius.

Mokslo tarybai laiku nepavyko atrinkti naujo akademinės etikos kontrolieriaus, o L. Tauginienė atsisakė eiti šias pareigas, kol į jos vietą bus paskirtas naujas pareigūnas.

Gruodžio 21 dieną Seimas ją atleido iš pareigų pačios prašymu. Kitų metų sausio 20 dieną baigsis L. Tauginienės penkerių metų kadencija akademinės etikos ir procedūrų kontrolierės pareigose.

Šeštadienio sprendimu nuo tos dienos laikinai šias pareigas pavesta eiti G. Valinčiui, kol bus paskirtas naujas akademinės etikos ir procedūrų kontrolierius.

Už akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus atranką atsakinga Lietuvos mokslo taryba, tačiau rasti tinkamo kandidato jai kol kas nepavyko.

„Mes vyk­dė­me pro­ce­dū­ras tei­sės ak­tų nu­sta­ty­ta tvar­ka, ga­vo­me vie­ną kan­di­da­tą per vi­są pra­šy­mų da­ly­vau­ti kon­kur­se pa­tei­ki­mo lai­ko­tar­pį. Tas kan­di­da­tas bu­vo Lie­tu­vos moks­lo ta­ry­bos dar­buo­to­ja. Ji­ taip, kaip tai nu­ma­ty­ta at­ran­kos pro­ce­dū­ro­se, reg­la­men­te, da­ly­va­vo kon­kur­se. Ko­mi­si­ja, su­da­ry­ta iš pen­kių na­rių, slap­tu bal­sa­vi­mu ne­pri­ta­rė kan­di­da­tū­rai“, – Seimui šią savaitę pasakojo G. Valinčius.

„At­si­dū­rė­me to­kio­je si­tu­a­ci­jo­je, kad iš vie­no kan­di­da­to net ne­ga­lė­jo­me iš­rink­ti tin­ka­mo Sei­mui teik­ti, ir li­ko­me be kan­di­da­tų, tu­rė­si­me skel­b­ti kon­kur­są iš nau­jo“, – aiškino jis.

Mokslo tarybos pirmininkas pripažino, kad darbas pusantro etato jam bus iššūkis.

„Aš tik­rai ne­pa­sa­ky­čiau, kad la­bai ver­žiuo­si į ši­tas pa­rei­gas, bet ma­ty­da­mas tą si­tu­a­ci­ją, įver­tin­da­mas vi­sas ap­lin­ky­bes, ver­tin­da­mas ši­tos or­ga­ni­za­ci­jos dar­bo spe­ci­fi­ką, aš su­ti­kau im­tis ir ati­tin­ka­mai ko­re­guo­ti sa­vo dar­bo tvar­ka­raš­tį taip, kad tos mi­ni­ma­lios funk­ci­jos, ku­rias tu­rė­tų vyk­dy­ti Aka­de­mi­nės eti­kos ir pro­ce­dū­rų kon­tro­lie­riaus tar­ny­ba, bū­tų tin­ka­mai at­lik­tos per lai­ko­tar­pį, per ku­rį mes, ti­kiuo­si, sėk­min­gai pa­rink­si­me nau­ją kan­di­da­tą ar kan­di­da­tę tvir­tin­ti Sei­mui“, – teigė jis.

Akademinės etikos ir procedūrų kontrolierius yra valstybės pareigūnas, nagrinėjantis skundus, pranešimus ir inicijuojantis tyrimus dėl galimų akademinės etikos ir procedūrų, įtvirtintų mokslo ir studijų institucijų akademinės etikos kodeksuose, pažeidimų.

Lietuvos mokslo tarybos teikimu kontrolierių penkerių metų kadencijai skiria Seimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas