Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
07 02 /22:13

Laikinuoju Darbo partijos vadovu išrinktas V.Uspaskichas

Verslininkas europarlamentaras Viktoras Uspaskichas atkūrė narystę Darbo partijoje (DP) ir tapo laikinuoju jos pirmininku.
Darbo partijos suvažiavimas
Darbo partijos suvažiavimas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Taip nuspręsta per „darbiečių“ tarybos ir netikėtai sušauktą prezidiumo posėdį Raseiniuose.

„Prezidiumas pavedė V.Uspaskichui laikinai eiti pareigas iki partijos suvažiavimo“, – antradienį BNS sakė Darbo partijos vicepirmininkas Rolandas Janickas.

Anot jo, prieš tai iš laikinojo DP vadovo pareigų pasitraukė Seimo narys Valentinas Bukauskas.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Andrius Mazuronis, Valentinas Bukauskas
Lukas Balandis / BNS nuotr./Andrius Mazuronis, Valentinas Bukauskas

Pastarasis BNS teigė iš pareigų pasitraukęs dėl organizacinių ir komunikacinių dalykų, mat „darbiečių“ taryba V.Uspaskichą išrinko derybinės grupės vadovu.

„Taryba derybinės grupės vadovu išrinko V.Uspaskichą. Matydamas, kad bus prasilenkimas komunikaciniame lauke, priėmiau tokį sprendimą“, – tvirtino V.Bukauskas.

Darbo partijos taryba antradienį sudarė derybinę grupę, kuri turėtų mėginti konsoliduoti centro jėgas Seimo rinkimams.

Anot pašnekovų, partijos, su kuriomis turėtų būti deramasi dėl koalicijos, nebuvo įvardytos.

Antradienį taryba, nors planavo, nepaskyrė DP suvažiavimo datos, kada turėtų būti renkamas nuolatinis šios politinės jėgos lyderis, sprendžiama dėl kandidatų į Seimų. Sutarta, kad suvažiavimas vyks vėliau nei planuota liepos 20-ąją, nes jam reikia pasiruošti.

„Bet kokiu atveju partija dirba toliau. Susidarė tokia situacija pasitraukus vieniems, kitiems, pirmininkui, pavaduotojui... bet dabar taryba susirinko, nusiteikimas yra, visi supranta, kad komandos užaugintos, politinės patirties turi ir gali dirbti Lietuvos žmonėms“, – BNS sakė R.Janickas.

Po „darbiečiams“ nesėkmingų prezidento ir Europos Parlamento iš DP pirmininko pareigų, o vėliau ir iš pačios partijos pasitraukė Seimo narys Andrius Mazuronis.

Prieš tai organizaciją paliko keli Seimo nariai, subyrėjo jos frakcija Seime.

Darbo partijos steigėjas ir ilgametis jos vadovas vadovas V.Uspaskichas pastaruosius dvejus metus aktyviai partijos veikloje nedalyvavo.

2022 metų birželio viduryje jis atsistatydino iš organizacijos pirmininko pareigų, teigdamas, kad nori „suteikti partijai naują impulsą, naujų idėjų, jaunatviškumą“.

Šių metų kovą politikas sustabdė narystę partijoje, kai pranešta apie teisėsaugos atliekamą tyrimą dėl galimo daugiau nei 500 tūkst. eurų įgijimo apgaule imituojant ir nevykdant Europos Parlamento narių padėjėjų darbo funkcijų. Dėl to buvo atliktos kratos „darbiečių“ būstinėje.

Vienintelis šios partijos atstovas Europos Parlamente yra V.Uspaskichas, liepos viduryje baigsiantis europarlamentaro kadenciją.

V.Uspaskichas su pertraukomis Darbo partijai vadovavo nuo 2003-iųjų, pastarąjį kartą jis į pirmininko postą perrinktas 2021 metų lapkritį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius