Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 19

„Laisvė ir teisingumas“ piktinasi VRK sprendimu neįleisti dalies rinkimų stebėtojų

„Laisvės ir teisingumo“ partija piktinasi Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) sprendimu neįleisti dalies rinkimų stebėtojų į apylinkes sekmadienį vykstant pakartotiniam balsavimui dėl merų.
Lietuvoje vyksta savivaldybių rinkimų antrasis turas
Lietuvoje vyksta savivaldybių rinkimų antrasis turas / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Pasak išplatinto pranešimo, iš viso VRK rinkimų dieną sekmadienį panaikino galimybę dirbti 26-iems partijos deleguotiems stebėtojams, kuriems pažymėjimai prieš tai buvo išduoti.

„Jau prasidėjus rinkimams, 11 val. dienos VRK pareiškė, kad dėl nesuderinamų pareigų jie neturi teisės būti stebėtojais“, – teigiama pranešime.

Partija pranešė, kad dėl šio žingsnio kreipėsi pagalbos į rinkimus stebinčią organizaciją „Baltosios pirštinės”.

VRK informavo, kad stebėtojų statusas minėtiems partijos atstovams panaikinti paaiškėjus, jog jie yra buvę kandidatai pirmajame rinkimų ture.

„Rinkimų kodekse nurodyta, kad kandidatai rinkimų stebėtojais būti negali, nepriklausomai nuo to, kuriame rinkimų ture jie pageidauja stebėti rinkimus. Jūsų minimi kandidatai buvo pateikę prašymus savivaldybės rinkimų komisijai ir ši buvo išdavusi jiems stebėtojų pažymėjimus, tačiau Vyriausioji rinkimų komisija, patikrinusi asmenų duomenis ir identifikavusi juos kaip šių rinkimų kandidatus, jų kaip stebėtojų statusą nedelsiant panaikino“, – BNS teigė VRK atstovė spaudai Indrė Ramanavičienė.

Policija Iki 17 valandos visoje Lietuvoje gavo 34 pranešimus apie galimus pažeidimus per rinkimus, pradėtų ikiteisminių tyrimų nebuvo.

Merų rinkimai vyksta daugiau kaip pusėje – 34 iš 60 – savivaldybių.

Balsavimas rinkimų apylinkėse baigsis 20 valandą.

Merai renkami Klaipėdos ir Vilniaus miestuose, Alytaus, Anykščių, Biržų, Ignalinos, Jurbarko, Kaišiadorių, Kelmės, Kėdainių, Klaipėdos, Kupiškio, Lazdijų, Mažeikių, Panevėžio, Pasvalio, Radviliškio, Raseinių, Skuodo, Šakių, Šiaulių, Šilalės, Šilutės, Telšių, Trakų, Ukmergės, Utenos, Varėnos, Vilniaus, Zarasų rajonuose, taip pat Elektrėnuose, Kalvarijoje, Pagėgiuose ir Visagine.

Pakartotinis balsavimas vyksta savivaldybėse, kur merai nebuvo išrinkti pirmajame ture. Tam reikėjo surinkti per 50 proc. rinkimuose dalyvavusių gyventojų balsų.

Antrajame ture rungiasi du daugiausiai balsų per pirmąjį turą surinkę kandidatai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas