Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 29 /11:46

Laisvės partija smerkia iniciatyvą Klaipėdos rajoną skelbti „zona be LGBTQ+“

Laisvės partijos Klaipėdos rajono skyrius smerkia iniciatyvą savivaldybę paskelbti zona be genderizmo ir LGBTQ+ propagandos, rašoma išplatintame pranešime spaudai. Tuo metu rajono meras Bronius Markauskas teigė nepritariantis tokioms iniciatyvoms ir apskritai manantis, kad tai net ne savivaldos prerogatyva.
Diskusija „LGBT+ balsai Seime“
Atsirado iniciatyva Klaipėdos rajoną paskelbti "zona be LGBT+ propagandos" / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Laisvės partijos Klaipėdos rajono skyriaus pirmininkas Andrius Skyrius šiandien raštu kreipėsi į Klaipėdos rajono savivaldybės merą, ragindamas stabdyti Klaipėdos rajono Tarybos ir Lietuvos šeimų sąjūdžio nario Viktoro Kuros iniciatyvą savivaldybės lygiu teikti deklaraciją „Dėl genderizmo propagandos ir LGBTQ+ ideologijos stabdymo savivaldybėje“.

Politikas Andrius Skyrius pabrėžia, kad anksčiau balsuoti už panašaus turinio deklaracijos priėmimą buvo kviečiami Marijampolės bei Prienų savivaldybių politikai, tačiau joms nepritarė.

„Lietuva yra teisinė valstybė, kurioje žmogaus teisių darbotvarkė yra tvirtinama aukščiausiu lygiu – Seime. Nepritariame tokioms idėjoms ir manome, kad savivaldybė turėtų griežtai vertinti visas iniciatyvas, siekiančias apriboti žmogaus teisių apsaugą mūsų rajone“, – sako A.Skyrius.

Meras nepalaiko iniciatyvos

„Esu įsitikinęs, kad Klaipėdos rajonas yra vieta, kuri atveria horizontus čia gyvenantiems ir atvykstantiems. Mes siekiame bendradarbiavimo su Vakarų valstybėmis, siekiame pritraukti investuotojų, kurti čia saugų ir patogų gyvenimą visiems. Vertinu kiekvieną žmogų, kiekvieną Klaipėdos rajono gyventoją ir netoleruoju bet kokios diskriminacijos“, - komentavo B.Markauskas.

Anot jo, šoks siūlymas nėra savivaldybės iniciatyva, o tik vieno žmogaus siūlymas. Jis net nėra registruotas, o ir pateikus registracijai dar bus vertinamas teisininkų.

„Netgi tuo atveju, jei šis sprendimo projektas atkeliautų į Savivaldybės tarybos darbotvarkę, aš tokio projekto nepalaikysiu ir raginsiu Tarybos narius balsuoti prieš“, - pabrėžė rajono meras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito