Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 17

Laivų parado dieną – pažintiniai kruizai Danės upe

Jau antrus metus sklandanti idėja atgaivinti vandens turizmo maršrutą Danės upe iki Tauralaukio šį šeštadienį bus įgyvendinta. Klaipėdos laivų parado organizatoriai ir bendrovė „Etnos ekspozicija“ klaipėdiškius pakvies į malonią atrakciją – ekskursiją pontoniniu laivu Danės upe nuo „Meridiano“ iki Klaipėdos universiteto Botanikos sodo ir atgal.
Pantoninis keltas plukdys Danės upe.
Pantoninis keltas plukdys Danės upe. / "Klaipėdos laivų parado" nuotr.
Temos: 3 Upė Klaipėda Danė

Dėl mažų upės gylių šiuo maršrutu galėtų plaukti retas laivas. Pontoniniam laivui tai ne kliūtis. Dėl mažos grimzlės (30 cm) jis gali plaukioti net sekliuose priekrantės vandenyse. Ši vandens transporto priemonė manevringa, todėl gali prisišvartuoti ir prie kranto, kur nėra prieplaukų.

Mini kelto tipo pontoninis laivas suprojektuotas ir pagamintas Klaipėdos bendrovėje „Etnos ekspozicija“. Prieš laivų paradą jis nuleistas į Danę ir šeštadienį pasiruošęs plukdyti klaipėdiškius.

Pažintiniams kruizams iš anksto užsiregistravę keleiviai į laivą bus sodinami centre, šalia Biržos tilto (krantinės laipteliai dešiniajame Danės upės krante, priešais burlaivį „Meridianas). Pontoninio kelto talpa – 10 asmenų. Laivų parado dieną jo statytojai planuoja surengti 3 nemokamus kruizus. Išplaukimo laikas: 12.30, 13.30, 14.30 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento