Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
06 19 /17:46

„Laukia gana ramus ir tvankus vakaras“: sinoptikė atskleidė, kur ir kodėl pasitraukė audra

Lietuva trečiadienį taip ir nesulaukė galingo audros smūgio, koks buvo prognozuotas. Šūsnies pranešimų apie nuvirtusius medžius kol kas neturėjo ir ugniagesiai. Tiesa, lietaus, perkūnijos ir smulkios krušos tikimybė vakare išlieka, tačiau kartonus ir visokias kitas medžiagas, kuriomis gyventojai buvo apdengę savo automobilius, greičiausiai jau galima nuimti, teigia sinoptikė Simona Dalinkevičiūtė.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos prognozių žemėlapiai rodo, kad intensyviausia audra šį vakarą smogs šiaurės vakariniam Baltarusijos pakraščiui, pasienyje su Lietuva.

15min trečiadienio vakarą patvirtino sinoptikė S.Dalinkevičiūtė, kuri paaiškino, kodėl taip nutiko.

Simona Dalinkevičiūtė, koliažas
Simona Dalinkevičiūtė, koliažas

„Formavosi dvi nepastovumo linijos, viena – į pietryčius nuo Lietuvos, kur dabar ir yra ta aktyviausia zona, ir viena keliavo būtent iš pietvakarių Vilniaus link, tačiau ta pirmoji suvalgė, sakykime taip, tą nepastovumo liniją ir atėmė visą audrų smagumą“, – kalbėjo specialistė.

Vis dėlto, ji pabrėžė, kad dar ne vakaras ir tam tikrų reiškinių galima sulaukti.

„Kažkokie lokalūs aktyvesni debesys dar tikrai gali pasitaikyti. Iš jų gali ir pažaibuoti, ir intensyviau palyti, netgi ir smulkios krušos tikimybė išlieka bei vėjo sustiprėjimai iki 18 m/s, bet to, ko buvo laukta – stipresnio vėjo ir stambesnės krušos, tai tikimybė yra nedidelė“, – pasakojo S.Dalinkevičiūtė.

15min nuotr./Gyventojai bandė apsaugoti savo automobilius nuo krušos
15min nuotr./Gyventojai bandė apsaugoti savo automobilius nuo krušos

Paklausta, ar žmonės jau gali nuo automobilių nusiimti kartonus ir kitas medžiagas, kuriomis jie buvo apkloję savo transporto priemones saugodamiesi stambios krušos, ji teigė, kad „tikriausiai taip“.

„Tikriausiai taip, nebent dabar kai kur lyjantis lietus gali šiek tiek tą vakarojimą trukdyti, bet praslinkus tiems lietaus debesims, tai ganėtinai ramus ir pakankamai tvankus vakaras laukia“, – tikino Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikė.

Gana rami diena ir ugniagesiams

Kad trečiadienis buvo gana ramus, 15min teigė ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovas Dainius Vedrickas.

Jo teigimu, 17.30 val. buvo gauti keturi pranešimai, susiję su gūsingu vėju.

„Vienas apie tai, kad medis nuvirtęs, kitur yra pavojingai pasviręs ir pora atvejų buvo, kur lūžusios šakos buvo pakibusios ant kitų šakų, tai tiek tų pranešimų mes ir gavome kol kas“, – kalbėjo Situacijų koordinavimo skyriaus vyr. specialistas.

Pasak jo, šie atvejai fiksuoti, Kaune, Panevėžyje ir Šilutės bei Raseinių rajonuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius